Roséfestival bij Colruyt

Van woensdag 24 april tot 5 mei vind je roséwijnen bij Colruyt in promotie (in fles, behalve mousserende wijnen). Promoties met een korting van 15% bij aankoop van 3 flessen en 20% bij aankoop van 6 flessen. Deze aanbieding geldt voor een selectie van een vijftigtal wijnen. Combineren is toegelaten.

Corbières 2023, Domaine Le Champs des Murailles, BIO

Grenache gris, grenache noir en een beetje cinsault. Oude wijnstokken zorgen voor een lichtkleurige rosé (nog altijd hip), met een florale neus en discrete fruitigheid. In de mond evenwichtig en fris. Probeer hem (rond 8°C) met een tomatensalade, olijfolie en verse geitenkaas.

€ 9,89, bij drie flessen € 8,40/fles

Tavel « Les Galets », Domaine de la Genestière 2023

Deze rosé trekt zich niets aan van kleurtrends. Tavel, de koning van de rosés, heeft altijd een vrij intense kleur. Deze warme, gestructureerde en toch elegante cuvée is een blend van grenache en syrah. Zijn volheid maakt hem een prima begeleider (geserveerd op ongeveer 10°) van de Aziatische keuken, vooral de Indische. Welkom bij kip tikka massala.

€ 8,99, bij drie flessen € 7,64/fles

Caprice des Anges, IGP Vallée du Paradis 2023, Vignerons de Cascatel

Van een klein wijnbouwgebied in de Hautes Corbières met een welluidende naam. Grenache gris en cinsault vormen deze zachte rosé, delicaat fruitig (rode bes), soepel en fris. Serveer met gevulde aubergine (rond 8°C).

€ 5,69, bij drie flessen € 4,83/fles

Patrick Fiévez