Cora: roséwijnen met de zon erbij

Op zoek naar een beetje zon? Je vindt hem ongetwijfeld in de rekken tussen de roséwijnen.

Wij proefden (helaas zonder zon) enkele rosés uit de CORA. De trend van bleke rosés is nog niet voorbij.

Drie originele rosés

Réserve du Président Niellucciu 2023 IGP Corsica

Niellucciu, het is een naam die aan kreupelhout doet denken, maar het is eveneens een geweldige Corsicaanse druif met toekomst in zowel rode als roséwijnen. Deze rosé komt van dicht bij de zee tussen Bastia en Porto Vecchio en wordt ‘s nachts geoogst. Met aroma’s van kleine rode vruchten, rond en zacht, waardoor hij even heerlijk smaakt als aperitief als bij wit vlees. Drink hem aan 8°C in de zon. Waar voor je geld.

Cora coraWine: € 5,99

Domaine des Terres Blanches 2023 Les Baux de Provence AOP

Les Baux de Provence is een bestemming om bij weg te dromen, maar de appellation is minder bekend. Het domein biedt een verzameling van 12 rode en witte druivenrassen van wijnstokken die sinds 1970 biologisch worden verbouwd en verspreid staan over 33 hectare. Gemaakt van 50% grenache, 20% cinsault, 10% mourvèdre, 10% syrah en 10% rolle. Een originele rosé, fruitig en floraal met toetsen van kers. Complex en verfijnd vanaf het begin. Drink aan 10°C bij gegrild vlees of een Provençaals gerecht. Attention ‘GRAND VIN’ is prijs waard.

Cora coraWine: € 15,49

Château Bellevue La Foret Originel 2023 AOP FRONTON

We trekken door Frankrijk naar een regio waar levenskunst nog authentiek is: het zuidwesten. Fronton is de thuisbasis van een unieke druivensoort die zeker de moeite waard is: de négrette. Deze rosé, gemaakt van 90% négrette, combineert aroma’s van pioenroos en roze roos met citrus en rood fruit. Een vrolijke, levendige smaak die goed past bij een regionaal of exotisch gerecht zoals couscous. Het proberen waard.

Cora coraWine: € 6,99

Jacques Giers