Voor de liefhebber van Bordeaux

Incontournable! Bordeaux blijft een van de favoriete wijnen van België.

Onze selectie wijnen tegen lage prijzen.
Geproefd, nogmaals geproefd en goedgekeurd.

Château Montfollet Le Valentin 2021 Blaye Côtes de Bordeaux

Een populaire wijn. Met 3 sterren en een Coup de Coeur in de Guide Hachette. Deze wijn van 70% merlot en 30% malbec (dit is bijzonder) is een donkere, krachtige en elegante wijn die profiteert van de zuurgraad van het oogstjaar 2021. Zwart fruit, evenwichtige tannines en een kruidige afdronk. Drink gekoeld bij rood vlees of eendenborst.

Cora corawine: € 5,99

Château Thieuley 2019 Bordeaux

Alle wijnen van “Dames Courselle – wit, rosé, rood en bubbels – verdienen het om (her)ontdekt te worden. Deze kant-en-klare rode van 2019 verzamelt prijzen. Een complexe wijn, met rood en zwart fruit, discreet eikenhout en soepele tannines. Elk jaar een voorbeeldige Bordeaux. Drink aan 18°C bij vlees in saus of wild.

Cora corawine: € 10,59

Château Le Grand Verdus Bordeaux

Een wijn die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Carrefour verkoopt hem met succes sinds …. Dit is de “typische Bordeaux”, met 80% merlot en 20% cabernet sauvignon, gevinifieerd en gerijpt in roestvrijstalen vaten om al zijn fruitigheid, zwarte bessen, bosbessen, zoethout en finesse te behouden. Een wijn die zowel modern als traditioneel is. Drink hem bij de bistrokeuken, gevogelte en kebab.

Carrefour: € 7,99

Château Hauts de Plaisance 2019 Haut Médoc

Tweede wijn van Château Pontoise Cabarrus, gemaakt van jongere cabernet sauvignon en merlot (15/20 jaar oud). Een wijn van zwart fruit, zwarte bessen en bramen, met ronde, goed gebalanceerde tannines. Voor iedere dag bij het eten.

Delhaize: € 9,99

Jacques Gièrs