Spar wijnweken, 14 maart tot 10 april

Dit merk van de Groep Colruyt voert een promotiecampagne met 2+1, 3+3 en andere aanbiedingen met 25% korting op de aankoop van twee flessen van een identieke wijn.

Hier volgen er drie, geproefd en goedgekeurd.

Coquille de Mer, sauvignon-viognier 2023, IGP Pays d’Oc

Een originele assemblage van de zeer aromatische sauvignon blanc en de delicate viognier. De karakteristieke frisheid van de eerste druif vind zijn gelijke in het sappige zomerfruit van de tweede druif. Een mooie combinatie voor een verbazingwekkende prijs. Drink rond 8°C met salade van geitenkaas of tomaat-garnaal.

€ 6,99, in promo 3+3, per fles dus € 3,49

La Croix des Roses, Tavel 2022

De beroemdste Franse rosé is, zoals altijd (wat hem onderscheidt van de zeer bleke rosés van tegenwoordig), vol, heerlijk rond en goed gestructureerd, waardoor hij perfect past bij gegrilde rode mul of kip tikka massala. Serveer koel maar niet ijskoud (10°). Gouden medaille in 2023 op het Concours Général Agricole de Paris.

€ 8,99, in promo: – 25% bij aankoop van 2 flessen. Per fles dus € 6,74.

Notte Rossa, Primitivo di Manduria DOP 2022 (Puglia, Italië)

In de hak van de laars vormt de primitivo de ziel van de rode wijnen uit deze regio. We houden van de tonen van kers en vanille. Een volle, geconcentreerde rode wijn om van te genieten met penne al ragù (rond 16-17°).

€ 9,99, in promo 3+3, per fles dus € 5. Een ongelooflijke prijs!

Patrick Fiévez