Pasen: welke wijn bij welk gerecht

Voorgerecht: asperges op Vlaamse wijze

Muscat Grand Cru Saering 2019 BIO Dirler-Cadé

Een heerlijke combinatie! Een droge Muscat, waarin de smaak van de druif ten volle tot zijn recht komt. Een ideale combinatie met de eerste witte asperges uit België. De Muscat Grand Cru d’Alsace Saering van Dirler-Cadé groeit op kalksteenbodem. Deze biodynamische wijn, gemaakt van muscat d’Alsace (à petits grains) en muscat Ottonel (knapperig en levendig), is bloemig en fruitig. Een typische muscat. Wie denkt dat muscat met de jaren niet beter wordt, moet zijn oordeel herzien. Fijn citrusfruit, knisperende frisheid… gegarandeerd plezier! Drinken aan 10°C.

Colruyt Klassewijnen: € 23,95

Hoofdgerecht: (Paas)lam

Domaine Courbis 2020 Saint-Joseph

Courbis is een van de grote namen in de appellation Saint Joseph. Deze noordelijke Côtes du Rhône appellation wordt uitsluitend gemaakt van syrah. Een karaktervolle wijn, die vroeger de naam Mauves droeg. Hij heeft een intense kleur en een neus van bosbes, laurier, peper en de geuren van de garrigue. Het gehemelte is boeiend, met zachte tannines en een lange afdronk. Een topwijn! Drink aan 18° met lamsbout of lamskoteletjes.

Colruyt Klassewijnen: € 23,49


Voor bij de kip op zondag

Bestheim L’Impatient Pinot Noir 2019

L’IMPATIENT is een toepasselijke naam voor deze pinot noir uit Rouffach, vlakbij de Grand Cru Vorbourg, die sinds ….1983 aanspraak maakt op de grand cru classificatie voor pinot noir. Een paarse schakering en typische aroma’s van kers, pruim en kruidenlikeur. Een pinot noir die tegelijk de Elzas aen de Bourgogne ademt. Een wijn voor bij fijn zondags gevogelte. Gekoeld drinken aan 14/15 graden.

Colruyt Klassewijnen: € 19,95

Jacques Giers