Meer dan 250 wijnen in de aanbieding bij Cora van 12 maart tot 8 april

Nieuwe releases, wijnen met sterren in de Guide Hachette en de grote klassiekers van dit merk zijn bijna een maand lang in de aanbieding.

Hier enkele ervan geproefd en goedgekeurd:

Viognier 2023, Mas Latour Lavail, Cuvée Argila, IGP Côtes Catalanes BIO

De expressie van deze delicate druivensoort uit een wijngaard in de Roussillon. Met toetsen van wit fruit (perzik) en kleine citrusvruchten. Een frisse, elegante, zijdeachtige, bijna sensuele witte wijn. Drink hem (rond 8-10°) met een carpaccio van tonijn met citrusvruchten.

Cora corawine: in promo voor € 6,99

« Les Cazals », Fitou 2020, Les Maîtres Vignerons de Cascatel

De oudste Appellation d’Origine Contrôlée in de Languedoc (1948). Deze cuvée wordt gemaakt van een selectie percelen op schisthellingen, waarbij oude wijnstokken van carignan (40%), syrah (35%) en grenache noir (25%) worden gemengd. Paarse kleur, met toetsen van rijp, intens zwart fruit. Een volle, krachtige rode wijn. Perfect (rond 16-17°) bij gekonfijte lamsschouder met knoflook of een stoofschotel van rundvlees met olijven.

Cora corawine: in promo voor € 8,29

Domaine des Vals: wit , rosé en rood AOP Languedoc Cellier des Demoiselles Famille Cabal

UITZONDERLIJKE prijs-kwaliteit

De Cellier des Demoiselles is een coöperatie van wijnboeren die elk hun eigen cuvées mogen ontwikkelen, individueel of collectief, onder de vlag “Cellier des Demoiselles”. Cora presenteert 3 eenvoudige, makkelijk drinkbare cuvées, de witte op basis van grenache blanc en marsanne. Ideaal bij kabeljauw. De rosé, gemaakt van grenache en syrah (nieuwe wijn), is bloemig en fruitig. Drink hem bij lasagne, pizza of paella. De rode, gemaakt van gelijke hoeveelheden grenache en syrah, is fruitig en vol. Drink hem bij een Provençaals gerecht of geroosterd varkensvlees.

Cora corawine: deze 3 wijnen zijn in promotie voor dezelfde prijs, € 4,99!

Patrick Fiévez en Jacques Giers

Meer dan 250 wijnen in de aanbieding bij Cora van 12 maart tot 8 april.