Met twee viogniers de lente tegemoet

Waar is de lente, waar is de zon…? Ik vond ze terug in VIOGNIER-wijnen, één uit de Languedoc, de andere uit het zuidwesten. Twee zonnige wijnen van dezelfde druif.

Viognier Cuvée Balthazar 2021 Pays d’Oc

Pierrick Harang Wine: 5 generaties wijnhandelaars die wijn maken om te drinken voor het plezier. Deze Balthazar brengt ons een exotische, bloemige neus van kamperfoelie, jasmijn en grapefruit. Wit fruit in de mond, met een dorstlessende, knisperende afdronk. Een vrolijke wijn. Drink op 10°C als aperitief of bij zalmmootjes of langoustines met mayonaise.

Klassewijnen Colruyt: € 11,50

Viognier Le Paradis blanc Vin De France 2022 BIO

Een 100% viognier van de familie Arbeau in Labastide-Saint-Pierre (een dorpje in het zuidwesten van Frankrijk tussen Toulouse en Bordeaux). Een wijn gerijpt op droesem en ongefilterd. In de stijl van “Arbeau” is deze Vin de France een eenvoudige wijn, ongecompliceerd maar niet zonder kwaliteit. Een subtiele wijn; elegant, een beetje romig met toetsen van abrikoos en peer gevolgd door een rechtlijnige, minerale afdronk. Charmant en lenteachtig. Drink op 10 graden als aperitief bij garnaal, roodbaarsfilet of pasta vongole.

Klassewijnen Colruyt: € 13,95

JACQUES GIERS