We gaan verder met de lentewijnbeurzen … vandaag Colruyt en Okay

Colruyt, van 28 februari tot 12 maart

Zoals gebruikelijk 15% korting op de aankoop van 3 flessen en 25% korting op de aankoop van 6 flessen. En u kunt mixen en matchen, d.w.z. verschillende wijnen kopen om van deze promotie te profiteren uit een selectie van ongeveer vijftig wijnen.

Spier Good Natured Shiraz Cabernet-Sauvignon 2021 Bio (Zuid-Afrika)

Deze beroemde Zuid-Afrikaanse producent (opgericht in 1692) combineert hier syrah uit de Rhône en cabernet uit Bordeaux. Deze twee druivenrassen staan overal ter wereld aangeplant… Zwart fruit op een beheerst houtachtige toets. Licht rokerige afdronk. Een geslaagde wijn (voor een verbazingwekkende prijs) die (rond 16-17°C) zeer goed past bij gebraden gevogelte.

Colruyt: € 7,89; € 6,70 (bij aankoop van drie flessen)

Genora, Vin Orange 2022 BIO, Gérard Bertrand

Een zeer trendy wijn, vin orange is het resultaat van een maceratie van witte druiven (in dit geval voornamelijk chardonnay, viognier en muscat) die gevinifieerd worden als een rode wijn. Het resultaat? Een atypische wijn met een prachtige fruitige smaak die, licht gekoeld geserveerd (12-14°C); kan worden gedronken als aperitief of, aan tafel, bij Aziatische gerechten (sushi, curry) of zelfs canard … à l’orange.

Colruyt: € 11,49; € 9,76 (bij aankoop van drie flessen)

Appassimento, Rosso Veneto IGP, Cantina di Negrar (Valpolicella)

Een traditie in deze regio aan het Gardameer. Deze wijn wordt gemaakt van “raisins passerillés” (de drie druivenrassen van Valpolicella), d.w.z. overrijpe druiven. Er blijft nog een beetje “restsuiker” over (de gisting is nog niet voltooid). Perfect bij blauwe kaas. En nu we toch in Italië zijn, een Gorgonzola. Serveer op ongeveer 15-16°C. Het is een wijn om te ontdekken, vooral bij deze mooie combinatie.

Colruyt: € 7,95; € 6,75 (bij aankoop van drie flessen)

Patrick Fiévez

Okay, du 28 février au 26 mars

Dit merk nodigt u uit voor een selectie van 27 wijnen in 3+1.

Château La Chapelle, Bordeaux (rood) 2022

Een klassieke Bordeaux van een uitstekend oogstjaar, 70% merlot en 30% cabernet franc. Rond en gul, met rijpe, zachte tannines, een heerlijke rode wijn die iedereen zal aanspreken. Met een temperatuur van ongeveer 16°C past hij uitstekend bij gegrilde entrecote.

OKAY: € 23,97; bij vier flessen dus € 5,99 per fles

Domaine du Grand Pouget, Bergerac (rood) 2022

Dit is niet de eerste keer dat we deze wijn aanraden. Hij combineert de vier grote druiven van de Bordeaux (merlot, cabernet-sauvignon, cabernet-franc en malbec). Met toetsen van zeer rijp zwart fruit (dankzij het oogstjaar) past deze volle rode wijn goed bij een eendenborst met een groene peperroomsaus (rond 16°). Zeer aantrekkelijke prijs.

OKAY: € 16,47, bij vier flessen dus € 4,11 per fles

Patrick Fiévez