Ze zijn er weer… de lentewijnfestivals (vervolg en er komt nog)

Carrefour, van 28 februari tot 18 maart

1+1, 2+1, bio- en biodynamische wijnen. Maar wees gewaarschuwd: zoals altijd bij Carrefour verschillen de aanbiedingen bij “hyper” en “market”. Let goed op! Bovendien krijgt u 10% korting bij aankoop van 24 flessen.

Domaine du Mistral 2022, Grignan-Les-Adhémar (Rhône)

Donzère, in de Drôme provençale, is een weinig bekende Rhône-appellation met een terroir van ronde keien, vergelijkbaar met Châteauneuf-du-Pape. Een zeer rijpe rode wijn van grenache, syrah en carignan met toetsen van rijp fruit. Vlezig en vol. Perfect rond 16° bij een stoofpotje van rundvlees.

Hyper: promotie 2+1, per fles dus € 4,66

Douro Eagle 2021, « Duorum » (Portugal)

Een rode wijn uit een van de beste wijngebieden van het land. Een project van twee personen (vandaar de naam ‘duorum’). João Portugal Ramos en José Maria Soares Franco zijn twee van de leidende figuren van het land. Drie lokale druivensoorten (touriga franca, touriga nacional en tinta roriz) maken deze geconcentreerde wijn, met hints van rijp zwart fruit en een vleugje kruiden. Uiterst smaakvol! Voor bij varkensspiesjes gemarineerd in paprika en koriander. Serveer rond 16-17°.

Hyper en Market: promotie 2+1, per fles dus € 5,32

Rising Sun, AOP Languedoc blanc 2022 BIO, Maison François Ducrot

De roussanne en marsanne vormen samen deze delicate witte wijn, die opent met een vleugje verse amandel gevolgd door toetsen van wit fruit. Fris en goed gemaakt. Drink rond 10°C bij vis, snoekbaars bijvoorbeeld, met beurre blanc.

Hyper: promotie 2+1, per fles dus € 5,99

Patrick Fiévez