Belgisch, bio en… alcoholvrij

Niet dadelijk ons ding, maar wel de moeite waard om het er even over te hebben: ALCOHOLVRIJE WIJNEN. Univers Drink, gevestigd in Luik, is aanwezig in alle supermarkten in België met zijn biologische wijnen en bubbels van het merk Vendôme.

In 2009 lanceerde Arnaud Jacquemin zijn alcoholvrije drankenbedrijf. Vandaag de dag heeft Univers Drink meer dan 49 verschillende landen veroverd en verkoopt het meer dan twee miljoen flessen per jaar.
Univers Drink begon met het aanbieden van twee sprankelende drankjes in champagnestijl onder het merk Night Orient (slik), waarna het assortiment vier jaar geleden werd uitgebreid met gecertificeerde biologische alcoholvrije wijnen onder de naam Vendôme. De familie van alcoholvrije feestelijke drankjes werd vervolgens uitgebreid met ‘kant-en-klare’ mocktails zoals Mojito, Spritz, Pina Colada en Margarita.

Vendôme Mademoiselle Classic Brut BIO zonder alcohol

Schuimwijn van de Spaanse Airen-druif, aroma’s van peer, meloen, perzik en witte bloemen. Zeer fris drinken aan 7 graden.

Cora Corawine € 6,49, in promotie tot 29/2 voor € 4,87, en Carrefour € 6,25

Vendôme Mademoiselle BIO Chardonnay zonder alcohol

Een vrij droge wijn met aroma’s van exotisch fruit vermengd met hints van nootachtige boter. Drinken aan 8 graden.

Cora Corawine € 5,99, in promotie tot 29/2 voor € 4,49

Vendôme Mademoiselle BIO Merlot zonder alcohol

Merlot uit La Mancha in Spanje, een explosie van braam, zwarte bes en pruim. Rond en soepel in de mond, met een zachte afdronk. Gekoeld drinken aan 10°C.

Cora Corawine € 5,99, in promotie tot 29/2 voor € 4,49, en Carrefour € 5,99

Een markt in volle ontwikkeling, maar wel een die het concept van wijn ondermijnt. Wanneer krijgen we “gedealcoholiseerde” terroirwijnen van 2 tot 5 graden, zodat ze niet langer de huidige 15 graden halen?

JACQUES GIERS