15e editie van CAP vin Moeskroen

Reis met ons mee naar CAP48 en maak kennis met gepassioneerde wijnboeren die zich inzetten voor biologische of biodynamische wijnbouw, zonder zich echter al te veel te laten meeslepen. Steun Cap48 en neem deel aan onze Tour de France en Chianti-wijntour.

Praktische info
Waar: Salle Centr’Expo, Rue de Minin 475 Moeskroen
Wanneer: van vrijdag 8 december tot zondag 10 december

  • Vrijdag: 17-21 uur
  • Zaterdag: 15-20.30 uur
  • Zondag: 10-15 uur

Toegang & reservatie: € 6 inclustief degustatieglas!

Laat ons u op weg helpen met eerst…Domaine Jean-Marc Bouché, een champagne van vooral chardonnay. Dan een korte omweg naar Domaine Mollinger in de Elzas, gelegen in het hart van 3 Alsace Grands Crus met niet voor de hand liggende namen zoals “Steingrubler, Pfersigberg en Hengst”, maar met allemaal zeer toegankelijke wijnen.

Dan zuidwaarts naar Bourgondië met Domaine Fouquerand en de Beaujolais met Le Champ de La Croix, om vervolgens richting Savoie te reizen waar u kennismaakt met Les 13 Lunes aan de voet van de Granier. Een echte ontdekking vanwege zijn originele druivenrassen: jacquère, altesse, mondeuse, roussette, en om te eindigen…bubulles.

De Agarrus La Vigne du Facteur tussen de Cevennen en het hertogdom Uzès in de Côtes du Rhône is een “aanbeveling zonder enige twijfel” waard. En Domaine des Cascades in de Corbières maakt niet biologische wijn en bier, maar ook olijven, truffels en saffraan.

We gaan weer noordwaarts door het zuidwesten met Château le Payral in Bergerac, houden vervolgens even halt in Bordeaux om dan over de Gironde naar Domaine du Grand Lopin in Charentes te gaan met zijn wijnen van de colombage, maar ook zijn cognacs en pineau.

We zijn bijna aan het einde van onze reis met een (biodynamische) Loirewijn van Domaine de Galbrun in Bourgueil, de Cuvée ‘Antidote’.

We eindigen met een kleine uitstap naar de Chianti Classico om terug te keren naar, voor één keer, een Belgische wijn….

Amai!

Meer info op: capvin.be

Jacques GIERS