Wijn voor als het opnieuw mocht gaan regenen…

Mocht de thermometer alsnog in staking gaan en de regen opnieuw met bakken uit de lucht vallen… Hieronder enkele wijnsuggesties voor stevige gerechten.

Domaine de Guillau  2020 Coteaux du Quercy AOP (Zuid-Westen)

Een Coup de Coeur en twee sterren in de Guide Hachette 2023. Deze wijn van een minder bekende appellation is van 60% cabernet franc, 15% merlot, 15% malbec en 10% tannat. Het is een robuuste wijn met een typisch Zuid-Westers karakter, die goed past bij gegrild of gestoofd rood vlees en bij cassoulet. Precies wat u nodig heeft om klaar te zijn voor wat onze zomer nog in petto heeft

Cora Corawine € 7,69

Morgon Côte du Py L.Perrachon 2021

Het beste terroir van Morgon, aan de voet van de Côte du Py. 42 are zeer stenige, schistachtige bodem, rijk aan ijzeroxiden voor een volle, fruitige wijn (kirsch) gekruid met heerlijk rijpe tannines. Een genot in de fles voor bij een saucisson de Lyon of een soucisse de Morteaux.

Colruyt Klassewijnen € 13,49

Château Ventenac Cuvée Carla Cabardès

Cabardès, een atypisch klimaat ingeklemd tussen de koele Atlantische wind en de mediterrane zon, is de enige appellation die een minimale assemblage vereist van 40% Atlantische druivenrassen (cabernet, merlot) en 40% mediterrane druivenrassen (syrah, grenache). Een moderne, goed gemaakte wijn met aroma’s van rood fruit en een levendige, soepele smaak met hints van zwarte bessen. Soepele tannines en een kruidige afdronk. Te drinken bij rood vlees of het eerste kleine wild.

Carrefour € 6,49

Tot binnenkort voor ons zomervervolg...

Jacques Gièrs