Cairanne…vervolg

We gaan verder met onze degustatie van de Cairanne, een Cru uit de Rhônestreek. Met nog vijf mooie ontdekkingen, waarvan drie biologische wijnen.

Domaine Les Grands Bois, Cairanne cuvée Maximilien 2020 BIO

De familie Besnardeau maakt deze cuvée zonder toestanden met hout. En maar goed ook. Deze warme, betoverende cuvée is biologisch gecertificeerd (de wijngaard is dat al sinds 2011). Grenache, syrah en mourvèdre zorgen voor een rijpe fruitigheid die de wijn nog charmanter maakt.

Corawine € 9,89 (2018 , coup de cœur Guide Hachette 2021)

Domaine Brusset, Cairanne Vieilles Vignes 2020

Een onbetwiste winnaar onder de Crus van de Zuidelijke Rhône. Deze cuvée van grenache en syrah (gemiddelde leeftijd: 45 jaar) rijpt voor 60% in vaten en voor 40% op hout (demi-muids). Wij houden van het rijpe zwarte fruit en de aromatische kruiden van de zonovergoten garrigue. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor zoveel plezier…

Colruyt, klassewijnen € 12,99 en Vion in Ieper

Domaine des Coteaux de Travers, cuvée « Terra Rosea » 2021 BIO

Op het etiket staat “niet-geïrrigeerde” wijngaard. Grenache en mourvèdre vormen deze rode wijn, die rond, fruitig en gulzig in de mond is, met een geconcentreerde maar niet overdreven structuur.

Le Comptoir des Vins in Welkenraedt € 17

Domaine A.Berthet-Rayne, Cairanne Vieilles Vignes 2020 BIO

Grenache (60%), syrah (20%) en carignan (20%) vormen samen deze cuvée, die doet denken aan zwart fruit, met een vleugje cacao en zachte kruiden.

BioBelVin in Spa € 13,50 en Open Your Wine in Fleurus € 13

Thomas et Thierry, Cairanne 2021, mis en bouteille à la Cave de Cairanne

De eerste is wijnmaker, de tweede oenoloog. Beiden brengen ons deze glinsterende, zijdeachtige rode wijn met toetsen van zwart fruit. De tannines zijn rijp en mooi vermengd. De goedkoopste van onze selectie.

Carrefour Hyper, sélection « Reflets de France » € 7,99

Patrick Fiévez