Wijn en asperges: een Europese selectie

De klassieke match voor witte asperges is vaak droge Muscat, bij voorkeur Muscat OTTONEL. Deze is steeds minder aanwezig, maar vind je soms nog in het noorden van de Elzas en bij Aloïs KRACHER in Oostenrijk in de regio Neusiedlersee, waar asperges worden geproduceerd. Onze selectie omvat ook andere druivensoorten en neemt u mee naar Italië, Spanje en …Frankrijk.

Falanghina del Sannio DOP 2021 FontanAvecchia (Campanie) Italië

Verassing en hartendief!

Toevallig geproefd met asperges op Vlaamse wijze en vervolgens met groene asperges in olijfolie. Deze Falanghina uit de regio Napels was een perfecte match met zijn bloemige gratie, zijn rondheid en zijn licht kruidige afdronk. Drinken aan 10°.

Colruyt Collishop 13,95 €

Protos Verdejo Rueda Spanje

De verdejo druif heeft een sauvignon-achtig karakter met een hint van verse kruiden. Citrus en wit fruit in de mond en een levendige afdronk met een vleugje bitterheid. Ideaal bij groene asperges en zalm.

Carrefour 10,99€

Château de la Roche Touraine Sauvignon Blanc

Nog een sauvignon, maar deze komt uit Frankrijk, meer bepaald uit Touraine op de zuidoever van de Loire, op een klei-kalkachtige bodem. Mooie levendigheid met een kalktoets en een kalkachtige afdronk, uiteraard typisch voor kalksteen. Past goed bij warme of koude witte asperges.

Carrefour 6,99€

Muscat d’Alsace Wolfberger  2021

Muscat is de referentiedruif voor asperges en moet absoluut droog zijn. Die van Wolfberger uit de Elzas doet doet dat en heeft een mooie afdronk. Te drinken aan 8 graden (ook als aperitief).

Cora Corawine 7,89€

JACQUES GIERS