Nieuw: een wijnautomaat in Welkenraedt!

Le Comptoir des Vins Sprl

Rue Saint-Paul 128, 4840 Welkenraedt Téléphone : 0498 12 53 94

http://www.vedia.be/www/video/info/inedit-un-distributeur-de-bouteilles-de-vin-a-welkenraedt_111255_89.html

We kennen al de brood-, pizza- en kant-en-klaarmaaltijdautomaten, nu is er ook de wijnflesautomaat! Ideaal voor spontane aperitieven of last-minute geschenken. De eerste automaat werd onlangs geïnstalleerd in Welkenraedt.

Bij deze automaat kunt u terecht voor een fles goede wijn, op elk moment, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Deze automaat is een primeur in de provincie Luik. Het is het werk van twee jonge wijnhandelaars uit Welkenraedt. “We wilden het proberen! We hadden dit type automaat nog nergens anders gezien”, aldus Alexandre Moonen, wijnhandelaar en initiatiefnemer van het project. “Als het een succes wordt, des te beter voor ons. En waarom dan niet elders in de regio Verviers nog wijnautomaten installeren. Voorlopig zijn de mensen vrij enthousiast.”

18+

Het is belangrijk op te merken dat niet zomaar iedereen een fles wijn kan bestellen. De automaat werkt alleen nadat u een identiteitskaart hebt voorgelegd waaruit blijkt dat u ouder bent dan 18 jaar. “Dit is de eerste stap. U moet de identiteitskaart inbrengen en daar laten liggen voor de duur van de operatie. Vervolgens moet u de gewenste wijn selecteren. Zodra de keuze is gemaakt, moet u betalen met een bankkaart en de fles of flessen eruit halen”, zo legt Alexandre Moonen uit.

Verscheidenheid aan wijnen

Het voorgestelde aanbod is gevarieerd. Of u nu een kenner bent of gewoon een liefhebber, er is voor elk wat wils. “Er zitten iets meer dan 40 flessen in de automaat. We hebben een hele reeks producten geselecteerd, in een aantrekkelijke prijsklasse. We hebben wijnen uit verschillende regio’s, wit, rood, rosé en bubbels.”

JACQUES GIERS (bron: VEDIA. vedia.be)