Brad Pitt en Miraval-rosés

Het landgoed Miraval, gelegen in Correns in de Var, beslaat bijna 600 hectare. Het omvat een dennenbos, een olijfgaard, een meer, een boomgaard, een kapel en een wijngaard van 30 hectare. Brad Pitt werkt samen met de familie Perrin, eigenaars van Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape (Vaucluse), om hem te helpen een uitzonderlijke wijn te produceren. De acteur is altijd betrokken geweest bij het wijnmaakproces, met name bij de keuze van de assemblages.

Angelina Jolie, verkocht ten tijde van hun “bling, bling” scheiding in 2021 haar aandelen aan Yuri Shefler, een Russische zakenman, die aan het hoofd staat van de wereldwijde drankengroep Stoli, eigenaar van Stolichnaya wodka en Tenute Del Mondo, de wijndochteronderneming. Brad Pitt bezit nog 50% van het landgoed via zijn bedrijf Mondo Bongo. Maar het is Marc Perrin die de leiding heeft.

Miraval Rosé Côtes de Provence 2022 BIO

Cinsault, grenache en rolle met directe persing. Vinificatie in roestvrijstalen tanks, onder temperatuurcontrole (95%) en in vaten (5%) met baronnage. Zalmkleur, neus van fruit en bloemen, verfijnde, complexe, fruitige en verrassend frisse smaak voor 2022. Zilte afdronk. Te drinken aan 8-10 graden voor het plezier of bij schelpdieren. Merk op dat er ook een witte Miraval bestaat (23,90€).

Maison De Coninck 22,90 € (Winkels in Waterloo, Ukkel, Elsene, Stockel, Waver en Wemmel)

Studio By Miraval Rosé

STUDIO is een vintage gemaakt als eerbetoon aan Jacques Loussier (“que les Mons de XX ans…” om het met Aznavour te zeggen) omdat Miraval eerst een opnamestudio was waar Pink Floyd The Wall opnam. Brad Pitt renoveerde deze studio’s in 2022. Gemaakt van Cinsault en tibouren, gevinifieerd in roestvrijstalen vaten en grenache en rolle gevinifieerd in betonnen tulpvormige vaten met een ronde bodem, de kleur bleker is dan Miraval. Florale aroma’s in de neus, roze grapefruit in de mond en een jodiumfinish (nabijheid van de zee). Drinken aan 8 graden bij zomerse gerechten.

Colruyt Collect&Go 11,49 €

JACQUES GIERS