« De grote wijnbeurs » bij Delhaize (2 tot 29 maart)

2+1 acties op ongeveer 200 rode, witte, rosé en mousserende wijnen. Deze kunnen gecombineerd en gemengd worden (het is niet nodig om drie keer dezelfde fles te kiezen om van de actie te profiteren). Bovendien wordt elke week een wijn in 1+1 aangeboden (op vertoon van de superplus klantenkaart).

Nieuw en echte aanraders:

De Chanceny Vouvray Excellence, Brut

Fijne bubbels met dank aan alleen de chenin. Fris en elegant. En het verandert…

Bij aankoop van drie flessen komt deze op 9,33€

La Triboulette, Saint-Péray 2021 (wit, Rhônevallei)

Een minder bekende appellation gelegen in het zuidelijke deel van de noordelijke Rhône-vallei (volgt u nog?). Marsanne en Roussanne zijn de twee druivenrassen van deze droge witte wijn, die ons herinnert aan sappig zomerfruit.

Bij aankoop van drie flessen komt deze op 7,32€.

En ook…

Carpinus, Tokaji Furmint 2021 (Hongarije)

Naast de beroemde zoete wijn, Tojaji, produceert dezelfde druivensoort (furmint) ook een bijzonder aantrekkelijke droge witte. Knapperig en knijperig. Echt een ontdekking!

Bij aankoop van drie flessen komt deze op 5,99€.

Vallognes, Tavel 2020

Bent u van gestructureerde, vineuze rosés met een licht diepe kleur? Deze Tavel, uit een uitstekend oogstjaar, zal u zeker overtuigen.

Bij aankoop van drie flessen komt deze op de (aantrekkelijke) prijs van 7,33€ per stuk.

Château Saint-Aubin, Cru Bourgeois, Médoc 2018

Prachtig rijpe druiven, zonder overdaad (merlot, petit verdot, malbec, cabernet sauvignon en zelfs de historische carmenère), een gecontroleerde houtigheid voor een zeer harmonieuze rode wijn. Geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Bij aankoop van drie flessen komt deze op 7,33€.

Côte de Brouilly 2020

Houdt u van fruitige, vrolijke, levendige rode wijnen, dan zal u Beaujolais Cru uit een uitstekend oogstjaar zeker waarderen. Ook een mooie prijs.

Bij aankoop van drie flessen komt deze op €5,33

En ook…

Delhaize richt zich op de riesling met een selectie van vier wijnen uit de Elzas, Duitsland, Argentinië en Tasmanië. Zeer interessant. De mogelijkheid om ze alle vier te kopen en aan vrienden een vergelijkende proeverij voor te stellen en – waarom niet? – blind”. Van 15,98€ tot 23,98€ voor drie flessen.

Patrick Fiévez