Wijnbeurzen: ze zijn er weer! Okay en Colruyt

Wijnfestival bij OKay (22 februari – 21 maart)

Dit merk van de Groep Colruyt biedt een assortiment van 158 stille wijnen en 42 mousserende wijnen. Sommige van deze wijnen worden ook bij Colruyt verkocht. Maar een 50-tal staat exclusief in de rekken van OKay. Tijdens deze actie kun je profiteren van 20% korting op 4 of meer flessen uit een selectie van 27 exclusieve Okay-wijnen.

Aanraders:

Hannah, Pays d’Oc 2021 rosé, Les Artisans Partisans

Deze groep producenten uit de Languedoc biedt deze heldere, sprankelende rosé, in een mooie fluitvormige fles aan. Pak de glazen, tijd voor een aperitief…

OKay 8,49€ (vanaf 4 flessen 6,79€)

Château La Chapelle, Bordeaux (rood) 2021

70% de merlot et 30% de cabernet-franc pour ce Bordeaux équilibré et gourmand aux tanins mûrs. Il demande une belle pièce de bœuf grillée. Prix intéressant. Een evenwichtige, smaakvolle Bordeaux van 70% merlot en 30% cabernet franc met rijpe tannines.Vraagt om een mooi stuk gegrild rundvlees. Aantrekkelijke prijs.

OKay 7,45€ (vanaf 4 flessen 5,96€)

Larchago, Rioja 2021, Bodegas Familia Chávarri (Spanje)

Zuiver tempranillo (de druif die het specifieke karakter van deze appellation weerspiegelt), een fruitige Rioja en (soms) niet overdreven op hout gerijpt. Vlezig en warm. Voor bij kleine lamskoteletjes op houtskool. Zeer licht gekoeld te drinken (15°). Bijzonder aantrekkelijke prijs.

OKay 5,99€ (vanaf 4 flessen 4,79€ )

Patrick Fiévez

Colruyt (van 22 februari tot 7 maart)

Zoals altijd zijn er kortingen op een vijftigtal wijnen: 15% voor de aankoop van drie flessen en 20% voor zes flessen. Er zijn weinig nieuwigheden voor deze actie, die (zoals altijd bij deze distributeur) gericht is op zijn grote klassiekers.

Onze aanbevelingen:

Château de Parenchère, Clairet 2022

Een “echte” rosé (met kleur!) gemaakt van 100% merlot. Fruitig maar ook vineus. De kleur komt tot stand door een langere maceratie van de druiven dan bij de meeste rosés. Voor bij de Aziatische keuken.

7,50€ (6,38€ vanaf 3 flessen, 6€ vanaf 6 flessen)

Winiveria Mukuzani, rood 2019 (Georgië)

Een wijn ontdekken uit een land dat aan de oorsprong stond van de wereldwijnbouw. Van de saperavi-druif, Origineel. Fruitig en houtachtig. Om van te genieten bij een gestoofd gerecht (zoals een goulash).

10,95€ (9,31€ vanaf 3 flessen, 6,65€ vanaf 6 flessen)

Patrick Fiévez

Colruyt, « Klassewijnen »

Van Alicante en Catalonië, twee geweldige Spaanse wijnen

Van de D.O. (appellation d’origine) Alicante en de DOQ (appellation d’origine « qualificada ») Priorat, twee prachtige Spaanse wijnen. Te koop op de website ‘Klassewijnen‘ van Colruyt of telefonisch via 02/345 2345.Efficiënt en bezorgd (binnen vier dagen) in de winkel van je keuze. Kan per fles gekocht worden.

Fuego Lento « Secano Extremo », Bodegas Bocopa, Monastrell 2019, DO Alicante 

Dit druivenras, de monastrell (mourvèdre in Frankrijk), vindt zijn oorsprong in het zuiden van Alicante, in het gebied van de appellation Jumilla. Van dit landgoed heeft de eigenaar twee percelen geselecteerd, 50 jaar oude wijnstokken. De wijn rijpte 12 maanden in Franse eikenhouten vaten. Dit is een geconcentreerde, weelderige rode wijn met kruidige tonen op de afdronk. Een gulle wijn om te ontdekken bij bijvoorbeeld een Iberisch varken.

Klassewijnen Colruyt 13,49€

Galena, Priorat DOQ Ramon Moscardó 2017 (Bio)

Een kleine appellation in het zuiden van Catalonië, in de buurt van Tarragona. Maar een van de beroemdste wijnen van Spanje. Steile hellingen, schistbodem, zeer lage opbrengsten en een dominante druivensoort, grenache (hier met cabernet sauvignon, merlot en carignan). Een geconcentreerde, warme rode wijn, met toetsen van zwart fruit en pruim. Voor bij rosbief en gestoofd witloof. Echt een ontdekking

Grands Vins Colruyt 15,85€

Patrick Fiévez