Lentewijnbeurs CORA van 7 maart tot 3 april 2023

Op 7 maart lanceert CORA (en corawine.be)) zijn Lentewijnbeurs. Op het programma voor deze editie 2023: een wijngids van 24 pagina’s, een selectie van 255 afgeprijsde wijnen, met 20 “Guide Hachette”-favorieten. Een selectie met een uitstekende kwaliteit/prijsverhouding.

Onze selectie:

Nieuw

Malbec Origine Famille Bouey  2021 – Bordeaux

Malbec als monocepage in Bordeaux is niet gebruikelijk. Een andere bijzonderheid: de 12,5 graden alcohol voor een fruitige rode en zwarte wijn, gemakkelijk te drinken en eenvoudig zoals zijn prijs. Te drinken aan 16° bij gegrild vlees.

Cora Corawine 5,75€, promotie 4,15€

Château Courac Côtes du Rhône Villages Laudun

Zowel in rood als in wit respecteren de Château Courac Côtes du Rhône Villages Laudun het karakter van de appellation. In rood, (syrah, grenache, mourvèdre en counoise) vind ik veel rood fruit, de rondheid van de tannines en de charme van de Rhônewijnen. EEN VOORBEELD. Te drinken tussen 15 en 18° bij een aantal gerechten, van lamsvlees tot rundvlees en pasta met zwarte olijven. In het wit begint de traditionele blend van clairette en witte grenache met florale en witte fruittonen in de neus en in de mond. Rond en heerlijk, hij zal zeker in de smaak vallen. Te drinken aan 10° bij rode mul, paella of kaasquiche.

Cora Corawine, rood in promotie voor 5,75 € en wit voor 7,19 €

Nieuw

Château de Landiras 2020 Graves

Een Graves op basis van merlot (75%) en cabernet sauvignon in de aantrekkelijke jaargang 2020. Het karakter van het terroir komt door met rokerige, houtachtige en zoethouttonen. Een krachtige, volle wijn voor vlees in saus of navarine. Klassiek en nu al aangenaam om te drinken.

Cora Corawine 11,99 €, in promotie voor 9,89 €

Goed om weten

HVE (Haute Valeur Environnementale), geen rekening mee houden

‘Bedrog’ door het label HVE voor de rechtbank

De Franse Raad van State is door een groep verenigingen gevraagd te beoordelen of het label Haute Valeur Environnementale (HVE) label de consument misleidt. “Het HVE-label misleidt de consument, de rechter moet het verbieden!” roept een persbericht op van consumentenverenigingen (UFC-Que Choisir en Bio consom’acteurs), milieu-NGO’s (Générations Futures, Agir Pour l’Environnement en Réseau Environnement Santé) en biologische vakbonden (Fédération Nationale d’Agriculture Biologique, FNAB, en het Syndicat National des Entreprises de l’Agroalimentaire Bio, Synabio) Bron: Vitisphere

JACQUES GIERS