Carrefour Hyper en Market wijnbeurs, van 8 tot 27 maart

Op het programma, geen verrassingen voor de promo’s: “1+1”, “2+1”, “- 2€” flessen. En zoals altijd bij Carrefour, een extra korting van 10% bij aankoop van minimaal 24 flessen naar keuze (behalve champagne en mousserende wijn). Maar let op: de aanbiedingen verschillen soms bij “hypers” en “markten”, dus je moet goed opletten! Zoals de “grote wijnen van Bordeaux” die alleen in hypermarkten verkrijgbaar zijn.

In de kijke, allemaal onder de 5€

VMV, Ventoux 2022 (Rhônevallei)

Dit is al een veelbelovende rode wijn van deze laatste jaargang. Uit de Cave de Bédoin, gelegen aan de voet van de “Géant de Provence”, een sappige wijn van grenache, syrah en carignan, met toetsen van vers rood fruit. Erg goed en… rijk (14° aangekondigd). Verrassende prijs!

Alleen in hypermarkten. In 2+1 voor 3,99€. Het is de kampioen van de kwaliteit/prijs verhouding.

Château Moulin de Pillardot, Bordeaux (rood) 2019 BIO zonder sulfieten

Uit een prachtig gerijpt wijnjaar, een elegante, harmonieuze Bordeaux met soepele, niet-agressieve tannines. Op dronk binnen twee jaar. Niet te missen, ook al door zijn prijs.

Hyper en Markt €4,99 per fles (met de korting van €2).

Contes et légendes du malbec, Cahors 2020 BIO

De emblematische druivensoort van deze zuidwestelijke appellation. Een smaakvolle rode wijn, met een typische fruitigheid (zwarte kers) en soepele tannines. Een ontdekking (ook voor zijn prijs)

Uniquement en hyper 4,49€ (avec la réduction de 2€).

Terras de Xisto reserva 2020, Vinho Regional Alentejo (Portugal)

Deze zuidelijke regio is een waar eldorado geworden voor Portugese wijnen. Hier geen “internationale” druivenrassen, maar de typische soorten van het land (touriga franca, castelão, touriga nacional, trincadeira). Lichte houttoets, zwart fruit en een lichte noot van eucalyptus. Wij vinden hem lekker! De prijs, ook hier, verrassend!

Hyper en Markt 4,99€ (met de 1,50€ korting)

Terra d’Aligi, Montepulciano d’Abruzzo riserva 2019

De typische druivensoort van de regio (Montepulciano) werd gedurende 10 maanden gerijpt op houten vaten. Op het menu: evocaties van rijpe rode en zwarte vruchten, maar zonder overdaad. We kunnen het alleen maar herhalen: een onklopbare prijs!

Alleen in hypermarkten 4,99€ (met de 2€ korting)

En de grote Bordeaux wijnen (niet geproefd)?

Bij voorkeur de jaargang 2018. Zoals Château de Chantegrive, Graves wit (€16,99) en het iconische Château Chasse-Spleen, Moulis in de Médoc (€33,99). En ook, in 2016, Château Lilian Ladouys, Saint-Estèphe (19,99€). Een goede prijs. Er is ook Château Giscours, Margaux, maar in een “moeilijke” jaargang, 2017 (59,99€).

Patrick Fiévez