Feestelijke bubbels bij Cora

Laten we beginnen met Champagne om 2022 uit te wuiven.

Conversation” Blanc de blancs Grand cru Brut Champagne Domaine J L Vergnon

Een Champagne van bij de wijnboer, gelegen in de prachtige Grand Cru-gebieden van de Champagne in Mesnil sur Oger, Oger en Avize. Een 100% chardonnay gemaakt van 20% reservewijnen die 3 maanden in eiken vaten hebben gerijpt en 80% van de wijn van het lopende jaar, gevinifieerd in roestvrijstalen tanks. Gerijpt gedurende 3 jaar alvorens te worden gedegorgeerd. Gedoseerd met 5 g/liter. Een Champagne met toetsen van appel, grapefruit, mooi in balans met tonen van biscuit en een kalkachtige toets. Complex maar ongecompliceerd. Te drinken als aperitief bij gougères of langoustines. Een ontdekking.

Cora Corawine, in promotie voor € 32,79 i.p.v. € 38, 99

Champagne Laurent Lequart  – Blanc de Blancs Brut

Cora heeft al verschillende jaren champagnes van het domein Laurent Lequart met een mooie prijs-kwaliteitverhouding in haar gamma. Het domein ligt in het hart van de Marnevallei, ten oosten van Reims, en wordt gekenmerkt door de diversiteit van zijn terroirs, die geschikt zijn voor pinot meunier (Brut Réserve 100% Meunier aan € 21,69) en chardonnay. Deze cuvée blanc de blancs is gemaakt van 100% chardonnay op klei-kalksteen bodem. Florale, fruitige toetsen en toets van verse boter. Te drinken als aperitief bij zakouskis.

Cora Corawine, in promotie voor € 26,99 i.p.v. € 31, 99

En om af te sluiten een prachtige Siciliaan voor een zeer lage prijs

Barone Montalto Pinot Grigio Blanc de Gris Brut

Geweldig! Een “Spumante” van pinot grigio, een druivensoort uit het noorden van Italië, geproduceerd in Sicilië, gevinifieerd als een Prosecco in een gesloten vat (Martinotti of Charmat-methode voor de Fransen). Zeer fijne bubbels, fruitig, appel, citroen, perzik, fris in de mond, eenvoudig en vrolijk. Van 1 januari tot 31 december gekoeld te drinken aan 4/6°.

Cora Corawine, in promotie voor € 6,59 i.p.v. € 7, 99

Jacques Gièrs