Oenostock, 150 champagnes van wijnboeren

Welke Champagne serveren tijdens de feestdagen?

Een van de bekende merken? Moët & Chandon, Taittinger, Laurent Perrier, Piper-Heidsieck, Mumm… geen verrassing, maar wel zekerheid.

Champagnes uit de warenhuizen? Vranken, Demoiselle, Marquis de Villon, Charles Lafitte… we besparen tijd.

Of weggaan van de platgetreden paden en op zoek gaan naar de champagnes van morgen, geproduceerd door de wijnmaker en echte ‘champagnes de terroir’.

Oenostock heeft maar liefst 150 verschillende jaargangen van ongeveer 30 wijnmakers in zijn aanbod.

In 1 Rue du Try Bara te Ohain (Lasne), verwelkomt Benjamin DUPLOUY u in een gebouw dat ooit een korenmolen was. Alle regio’s van de wijnstreek zijn hier vertegenwoordigd.

Om te bestellen, ga naar https://www.oenostock.be telefoon 0472/34.32.90 info@c-de-c.be

Montagne de Reims

Champagne Perseval-Farge – C. de Réserve

​40% chardonnay, 28% pinot noir 32% pinot meunier dosering van 3,6 gr. Een goed gestructureerde en licht minerale champagne. Veel karakter. Prijs € 29,20.

Champagne Bonnet-Ponson – Extra-Brut

40% pinot noir en 30% chardonnay en pinot meunier dosering van 3 gr. Karakter van het terroir. Een ideale champagne voor het aperitief. Prijs € 32,70.

Vallée de la Marne

Champagne Gamet – Rive Droite

Blancs de Noirs van 60% meunier en 40% pinot noir, frisse en fruitige champagne als aperitief of voor bij het voorgerecht. Prijs € 27,60.

Côte des Blancs

Champagne Bolieu – Pépin de Vigne

Een van mijn favorieten dankzij de aangename prijs/kwaliteitsverhouding. 70% chardonnay en 30% meunier, gedoseerd op 8 gr (er is ook een Cuvée Extra-Brut op 4 gr voor dezelfde prijs). Gedomineerd door de chardonnay met een kalkachtige toets. Ideaal als aperitief. Prijs € 27,50.

Champagne Pertois-Moriset – L’Assemblage

50% chardonnay en pinot noir uit de Coteaux Sézannais, gedoseerd op 1 gr. Malolactische gisting. Een champagne van een gerenommeerd huis die verleidt door zijn volheid. Ideaal als aperitief of bij schelpdieren. Prijs € 31,30.

Côte des Bars

Champagne Bernard Robert – Zéro Dosage et Champagne Bernard Robert – Blanc de Blancs

Nuldosering: 60% pinot noir, 20% pinot meunier en 20% chardonnay. Prijs € 26,20.

Blanc de blancs 75% chardonnay en 25% pinot blanc, een assemblage van alle witte druivenpercelen van het domein leveren een toegankelijke aperitiefchampagne op. Prijs € 27,70

Jacques Gièrs