Zoek je eens iets anders dan die bleke rosés zonder karakter?

krijgt u steeds meer zin in roséwijnen met meer wijnsmaak, meer structuur, een iets diepere kleur, kortom een ‘echte’ rosé die gemakkelijk als aperitief maar ook aan tafel gedronken kan worden? Ontdek hieronder mijn kleine selectie van Cora.

Tavel « Cuvée Royale » 2021

Een klassieker van deze winkel en tegelijk van zijn bestsellers in deze kleur. Van de Cave Coopérative van deze appellation uit het Rhônedal, enkel verkrijgbaar in rosé. Een wijn die zijn naam eer aandoet (hoewel hij in Frankrijk ook ‘présidentielle’ genoemd had kunnen worden). Een diepe kleur en een dominante grenache met syrah, cinsault en clairette blanche. Smaakvol en rood fruit. Drinken aan 10° met een gekonfijte lamsschouder.

Cora (en via corawine) € 9,59

« Pierre Levée », Malbec 2021 en IGP Côtes du Lot, Château Vincens

Een originele rosé uit het zuidwesten (Cahors). 100% malbec (de typische druivensoort van deze appellation), zijn kleur is vrij uitgesproken, zijn neus elegant met een vleugje ‘bonbon anglais’. In de mond rond en fruitig. Te serveren aan 8-10° bij gegrilde zalm met Béarnaisesaus.

Cora (et via corawine) € 6,49

Château de Thieuley 2021, Bordeaux Clairet

Les sœurs Courcelle brengen ons deze rosé van het type ‘clairet’, een rosé met een zeer uitgesproken kleur. 70% merlot en 30% cabernet sauvignon geven deze wijn een assertief karakter met zeer fruitige toetsen (aardbei, framboos). Rond 10°, ideaal voor bij een piperade basquaise.

Cora (et via corawine) € 8,59

Patrick Fiévez