Colruyt: wit en rosé in promotie van 13 tot 26 juli

Twee rosés en alle witte wijnen (in de winkel) staan twee weken lang in de kijker.

Fleurs de Prairie, een Côtes de Provence rosé 2021 (€ 8,49) en “Jardin des Cigales”, een Pays d’Oc rosé 2021 signé Gérard Bertrand (cinsault en syrah, € 5,69)

Zes flessen van dezelfde wijn en u krijgt een magnum van de gekozen rosé.

Wij houden van deze klassieke Provençaalse rosé gebotteld in een mooie fles met een bloemige neus en een charmante fruitigheid. De Languedoc rosé, licht in alcohol (12°), combineert een druiven met karakter (syrah) met een andere, elegante, die de in het zuiden van Frankrijk (onder andere) overdreven alcoholpercentages tempert.

Voor de witte wijn promotie is het heel eenvoudig: u krijgt 15% korting als u 3 flessen koopt en 20% als u er 6 koopt. Mixen mag.

Onze keuze:

Artisan Cuve 102, IGP Pays d’Oc

Dit is de historische cuvée (ook in het rood) van de “Artisans Paysans”, een groep wijnbouwers uit Corbières onder leiding van Pierre Bories (Château Ollieux Romanis). Een biologische cuvée van chardonnay (70%), roussanne (20%) en marsanne (10%): een winnend trio om te ontdekken (€ 7,69).

Colruyt, € 7,69

Vaugelas, AOP Languedoc

Wij blijven in deze streek met dit Domaine dat al bekend is om zijn rode wijnen. Hier bestaat het trio druivensoorten uit witte grenache (50%), vermentino* (ook wel “rolle” genoemd, 30% zie hieronder) en marsanne (20%). Dit is ook het bewijs dat er in de Languedoc uitstekende witte wijnen gemaakt kunnen worden. Een ‘coup de coeur’!

Colruyt, € 6,19

La Belle Odile, famille Despagne, Bordeaux

Een bekende naam voor zijn witte Entre-Deux-Mers. Sémillon (70%) en sauvignon Blanc (30%) vormen deze aromatische wijn met een mooie frisheid. Een licht houtige passage geeft de wijn een nieuwe complexiteit. Dit is een uitstekende witte wijn uit Bordeaux…die alleen wacht op een bord oesters.

Colruyt, € 8,95

Patrick Fiévez

Vermentino is een druif uit Italië, waar hij vooral in Ligurië en Sardinië voorkomt. Maar de Italianen, die beweren de vader van deze druivensoort te zijn, stellen het niet meer op prijs dat de Fransen (in de Provence, Languedoc en Corsica) deze naam gebruiken. In de Provence is het al (meer dan) aan te raden om hem “rolle” te noemen.