De “Rosés 2021” bij Delhaize

Rosé is een dorstlessende wijn die het hele jaar door gedronken kan worden. De jaargang 2021 is frisser, minder alcoholisch dan de door hitte geteisterde 2020. Controleer het jaartal op de fles. Bij Delhaize liggen 20 en 21 van dezelfde rosés naast elkaar. Kijk goed uit.

Enkele suggesties:

In promotie tot 20 juli, twee wijnen uit Italië

VIPRA Rosa 2021 Umbrië

Gemaakt van sangiovese en merlot druiven, een rosé gekenmerkt door rode kers met een toets van viooltje. Koel drinken aan 8° bij pizza of pasta.

Delhaize, € 5,49, in promotie € 4,12

Berselli Signature 2021 Veneto

50% corvina, 25% rondinella en 25% merlot. Een rosé met elegante toetsen van rood fruit, onderhout en florale nuances, fris, harmonieus en evenwichtig in de mond. Een elegante rosé bij de Aziatische keuken of bij langoustines.

Delhaize, € 12,99, in promotie € 9,74

En als Bernard Magrez « L’homme aux 40 châteaux » zich aan rosé gaat wagen…

Bleu de Mer 2021 Bernard Magrez IGP Oc

Pape-Clément in Pessac-Léognan, Fombrauge in Saint Emilion, Clos Haut Peyraguey in Sauternes, La Tour Carnet in Haut- Médoc, Bernard Magrez is alomtegenwoordig en dus ook in de Pays d’Oc met een jaargang grenache en cinsault met een moderne kleur (lichtroze), een bloemige neus en een fruitige en zure mond. Een “passe-partout” rosé voor gegrild vlees à la plancha.

Delhaize, € 6,99

Een biodynamische rosé signé Gérard Bertrand

Source of Joy 2021 BIO Languedoc Gérard Bertrand

Grenache, syrah en cinsault smelten hier samen in een rond, volle wijn met toetsen van aardbei en kers. Een klasrijke heerlijke wijn. Om zo te drinken of bij een tartaar van zalm of rode tonijn.

Delhaize, € 9,99

Gewapend voor de hittegolf…

Jacques Gièrs