Drie wijnen uit Corsica en een Chandon als Spritz

Corsica verbergt een echte natuurlijke schat met niet minder dan 33 druivensoorten met onverwachte en welluidende namen, die meteen een exotisch gevoel geven. Het typische karakter van de Corsicaanse wijnen ligt in de diepe ziel en in de geschiktheid van deze inheemse druivensoorten voor dit eiland. In deze fijne mozaïek springen er zes uit, die erkend worden als de meest verbreide op Corsica: niellucciu, sciaccarellu, vermentinu, aleaticu, biancu gentile, muscat petits grains. (Bron: Vins de Corse)

Castellu d’Alba rosé 2020 en rood 2019

Familiedomein gelegen in de gemeente Linguizzetta aan de oostkust, aan de voet van de Castagniccia (bekend om zijn uitzonderlijke hazelnoten) tussen Aleria en Cervione in de Haute-Corse. De wijnstokken leven samen met talrijke clementinebomen. TERROIR – Miocene zandgrond met de aanwezigheid van massa’s kalkhoudende schelpen.

Rosé: sciaccarellu en nielluciu (zeer Corsicaans). Tamelijk intense zalmkleur, fruitige en kruidige neus, complexe en ruime mond. Een gastronomische rosé voor bij gegrild vlees.

Colruyt Klassewijnen: € 13,50, in promotie € 11,49

Rood: nielluciu, minustrellu en sciaccarellu (niet gemakkelijk te onthouden). Een “volle” rode kleur met een toets van inkt, zwart fruit en geuren van garrigue. Vol in de mond (drink fris aan 15°) met kracht en elegante tannines. Een rode met een echte persoonlijkheid. Met geluk getest op een kwartel met ganzenlever, maar zal ook goed passen bij wild of een gestoofd gerecht.

Colruyt Klassewijnen € 15,99, in promotie € 13,99

Clos Venturi blanc 2019 Domaine Vico Vin de Corse

Clos Venturi is een van de beste terroirs van Corsica. Gemaakt van de druivensoort vermentinu, ook wel rolle genoemd, met langdurige rijping in betonnen en roestvrijstalen tanks. Door de rijping krijgt hij een patina en een minerale dimensie. Deze witte Clos Venturi verleidt door zijn complexiteit met een mengeling van witte bloemen en citrusvruchten, verse kruiden en verbena. Te proeven bij een brochette van gamba’s a la plancha, schelpdieren, tarbot met beurre blanc. Een topwijn die Corsica eer aandoet.

Colruyt Klassewijnen € 23,50, in promotie € 21,50

Chandon Garden Spritz

En wat als de “Garden Spritz nu eens de hit van de zomer wordt?”, zoals de krant Le Figaro kopt. Moët Hennessy (LVMH) kan moeilijk voorbijgaan aan het succes van de Spritz, een aperitief op basis van Prosecco en Aperol. Chandon Garden Spritz is een mousserende brut wijn uit Argentinië, gemaakt van chardonnay, pinot noir en semillon, op smaak gebracht met een uniek maceraat van sinaasappelschil, kruiden en specerijen. Voeg een schijfje sinaasappel en een paar ijsblokjes toe voor een feestelijk, vrolijk drankje. Drink het aan 6 graden met vrienden.

Colruyt Klassewijnen, € 20,90

We wensen jullie een heel mooie zomer toe!

Jacques Gièrs