De eerste rosés 2021 zijn er

Ze verschijnen samen met de eerste lentezon. Hieronder een kleine selectie van wijnen die ik oppikte tijdens een open dag bij Tout est Vin in Brussel, https://toutestvin.com.

Domaine des Maels Rosé 2021 Minervois BIO

De wijngaard van Maels bestaat uit verschillende blokken met een totale oppervlakte van 15 hectare biologische productie; 8 hectare in Minervois en 7 hectare in Vin de Pays. Een dadelijk geperste rosé (net zoals bij witte wijn) van syrah en grenache met de delicatesse van kleine vruchten en florale tonen. Een rosé als aperitief en voor een goed humeur.

Tout est Vin: € 9,90

Orfée Rosé 2O21 Corbières

Een rosé van grenache, cinsault, carignan op klei-kalksteen bodem. Fijne aroma’ van rood fruit met wat exotische toetsen. Harmonieus, rond en licht zurig in de mond, met een mooie rondheid en frisheid. Ideaal aan 10° als aperitief bij zakouskis of een zomerse salade.

Tout est Vin: € 9,85

Catharsis Rosé 2021 Corbières

Een mooie fles voor deze rosé van 80% carignan en 20% grenache en cinsault. Anders dan de gebruikelijke rosés. Meer gestructureerd, complex, fruitig, royaal, elegant. Een echte gastronomische rosé bij zuiderse gerechten, rode mulfilets, pastasalade, gegrild vlees.

Tout est Vin: € 9,85

Wordt vervolgd…

Jacques Giers