Colruyt: rosés 2021 en megadegustatie

Keuze te over in de wijnoogst 2021. Colruyt presenteert, in tegenstelling tot anderen, een mooi assortiment van 2021 rosés uit Frankrijk en elders. Dit oogstjaar valt op door zijn finesse en frisheid.

Onze selectie:

Granbeau Grande Cuvée rosé 2021Pays d’Oc

Een grote klassieker die we al verschillende jaren selecteren, zowel om de “casual” fles als om de op syrah en cinsault gebaseerde inhoud, rood fruit en bloemig met een gastronomische finesse. Te drinken aan 8 graden …. voor elke gelegenheid.

Colruyt: € 5,69

Domaine Royal de Jarras Tête de Cuvée Gris de gris 2021 Sables de Camargue Bio

Domaine Royal de Jarras is een uniek eigendom met 429 hectare wijngaarden die de phylloxera-epidemie overleefden dankzij de zanderige bodem. Een gris de gris van grenache met een kleur die meer wit is dan rosé. De neus is delicaat, bloemig met toetsen van witte perzik die ook in de mond terugkomen. Een licht uitziende, volle wijn om koel te drinken als aperitief of bij scampi’s.

Colruyt: € 6,99

La Rosaline Grenache Syrah rosé 2021 Pays d’Oc

Een mooie fles voor een mooie wijn. Een moderne, typische rosé met kruidig fruit, vol in de mond en een frisse, zuivere afdronk. Drinken aan 8-10° met tomaat-garnaal of koude pasta.

Colruyt: € 5,49

Tavel Château La Genestière 2021Cuvée Les Galets

Château la Genestière in Tavel beslaat 100 hectaren, verspreid over verschillende gemeenten met verschillende bodemtypes. Tavel onderscheidt overduidelijk door zijn intense kleur, ook al is die niet meer in de mode (men drinkt met de ogen). Syrah en grenache drukken zich uit met panache, vol fruit en kruiden, met een zekere rondheid en een frisse en lange afdronk. Een gastronomische wijn die aan 10° gedronken moet worden bij lamskoteletjes met tijm of verse geitenkaas.

Colruyt: € 8,75

Jacques Giers

Megadegustatie Colruyt

Gratis degustatie in Hotel Van der Valk Nijvel-Zuid

op vrijdag 20 mei 2022 van 14 tot 21 uur, Bergensesteenweg 22, 1400 Nijvel

Gratis degustatie in Flanders Expo Gent

op vrijdag 13 mei 2022 van 14 tot 21 uur, Flanders Expo – Flex Meet Maaltekouter 1, 9051 Gent

https://grandsvins.colruyt.be/spirits/fr/home