Lentewijnbeurs Delhaize: 17 februari – 16 maart

Meer dan 200 wijnen in de aanbieding met sommige aan -25%, andere aan 2+1 gratis en, elke week, twee wijnen zelfs aan 1+1. We hebben er een twintigtal “en primeur” geproefd en we geven jullie onze suggesties.

Prosecco D.O.C. Rosé Brut Millesimato Signature Collection Alessandro Berselli

Een Prosecco van gléra en pinot noir (nu toegestaan). Een brut die bijna “Extra Dry” is omdat hij 11g restsuiker vermeldt en de Extra Dry begint bij 12g. Een zachte Prosecco met toetsen van klein rood fruit (aardbei) en roos. Gekoeld te drinken aan 7° met aardbeiensoep of aardbeien met suiker.

Delhaize:€ 12,99 -25% = € 9,74

Merlot Best of Our Planet, Pays d’Oc IGP 2020 (BIO)

Kampioen van de kwaliteit/prijs verhouding. Een rode Languedoc gemaakt van merlot. We vinden (in dit uitstekende oogstjaar) de charme terug van deze druivensoort die de reputatie (vooral) van Saint-Emilion-wijnen maakt. Een mooie fruitigheid, rondheid en een mooie rijpheid. Niet twijfelen…

Delhaize: 2+1, een fles dus voor slechts € 3,99!

Luzón Colleccción monastrell , Jumilla 2020 BIO (Spanje, de streek van Murcia)

Deze minder bekende appellation zou de aan oorsprong liggen van de monastrell, die in Frankrijk bekend staat als mourvèdre. Geen hout in deze rode wijn met charmante toetsen van rode vruchten, drinkt erg goed weg… (opgelet, toch nog 14,5°).

Delhaize: € 5,99 -25% = € 4,49

Montes Alpha Carmenère 2019 (DO Valle de Colchagua, Chili)

Een gerenommeerde producent met rode wijn van de carmenère. Deze ontstond in Bordeaux (waar hij niet meer werd gebruikt) en is de emblematische druivensoort van Chili geworden. Gedeeltelijke rijping gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten. Toetsen van geroosterd brood, in de mond rijp zwart fruit en specerijen. Een prachtige wijn! Echt de ontdekking waard.

Delhaize: € 12,99 -25% = € 9,74

Fiefs Vendéens Mareuil 2019

Uit het zuiden van de Loire (de Vendée), een zeer originele rode wijn in een mooie fles. Waarom origineel? Hij wordt gemaakt van drie heel verschillende druivensoorten: pinot noir, négrette (de druivensoort van de vertrouwelijke appellation Fronton, ten noorden van Toulouse) en cabernet franc. Licht gekoeld serveren (rond 15°), voor de liefhebber van “verrassende” wijnen door zijn fruitigheid en structuur.

Delhaize: 2+1, per fles dus € 4,66

Château Saint André Gigondas 2020

Château Saint-André, een voormalige 10de-eeuwse abdij in de gemeente Gigondas, is een van de belangrijkste eigendommen in de appellation. De wijngaard ligt op een geheel van terroirs die op het hoogste punt met de emblematische Col d’Alsau tot aan het plateau van Gigondas liggen. Grenache, syrah en mourvèdre vormen samen deze charmante, typische wijn (zwart fruit en zoethout). In de mond vlot en rond, een wijn die om meer vraagt. Bij gegrild vlees of lamskoteletjes.

Delhaize: € 13,99, min 25% € 10,49

We hebben ze (nog) niet kunnen proeven, maar ze zien er lekker uit.

Cicadetta rosé IGP Méditerrannée voor € 5,24

Collector’s vaatjes wit, rood, rosé 3 L HOLA! BARRIK Bio uit Spanje voor € 14,99

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs