LIDL, waar voor uw geld

Vroeger stond LIDL niet synoniem voor wijn, behalve voor kortlopende promoties gericht op Bordeaux. Vandaag presenteert de LIDL-kelder het hele jaar door 109 producten, met de glimlach van Eline, de wijninkoopster. Andere flessen, altijd tegen lage prijzen, volgen de seizoenen. Bij de 140 wijnen uit 12 landen (zie de folder) vinden wij te veel flessen met alleen de naam van de druivensoort of de appellation, zonder vermelding van het eigendom of de kelder (Chablis, Saint Emilion Grand Cru, Gruner Veltliner…).

We kozen voor 3 wijnen met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Blume Verdejo Seleccion 2020 Pagos del Rey Rueda Spanje

Blume Verdejo Selección wordt geproduceerd in wijnhuis Pagos del Rey, gelegen in de provincie Valladolid, in Rueda. Heel typisch voor de soort, met toetsen van citrusvruchten en bloemen en een subtiel vleugje dille. Rond en fris in de mond, met een mooie levendige afdronk. Te drinken aan 10° bij zeeduivel met groenten of sardines a la plancha. Uitzonderlijke prijs-kwaliteit!

LIDL: € 4,99

Fiano 2020 Duca di Sassera IGT Puglia Italië

Fiano “ottenuto da uve Leggermente Appassite”. De druiven van de fiano-variëteit zijn licht verdord en daardoor geconcentreerd. De gouden kleur is daarvan het bewijst. De complexe neus mengt toetsen van rijpe citroen (daar spreken we van bergamot) met aroma’s van verse amandel. Zacht in de mond en fris in de afdronk. Kan net zo goed bij gevogelte als bij kaas worden gedronken. Een originele wijn.

LIDL: € 5,99

Château Le Cassanet 2020 Haut -Médoc

80% de merlot et 20% de cabernet sauvignon pour un vin classique de Bordeaux Fruits noirs, cassis, bouche harmonieuse avec la rondeur du merlot et finale plutôt courte. Un vin qui plaira à tous. Servir à 17 degrés. 80% merlot en 20% cabernet sauvignon vormen deze klassieke Bordeaux. Zwart fruit, zwarte bess, harmonieus in de mond met de rondheid van de merlot en een vrij korte afdronk. Een wijn voor iedereen. Serveren aan 17 graden.

LIDL: € 6,99

De bubbels zijn voor een volgende nieuwsbrief.

Jacques Gièrs en Patrick Fiévez