Wijn via e-commerce: La Buena Vida

Tegenwoordig hoef je niet lang meer te zoeken naar iemand die jouw lievelingswijn verkoopt. Voor wijnliefhebbers is de keuze enorm, van de meest klassieke tot de meest verfijnde wijnen. Wij willen je helpen om de meest professionele adressen te ontdekken. Vandaag gaan we op zoek naar Spaanse topwijnen.

La Buena Vida, een topnaam in Spaanse wijnen https://www.labuenavida.be

Het verhaal van La Buena Vida start met een Erasmus-beurs die Wim Vanleuven, student in de rechten, kreeg om begin jaren ’90 naar Barcelona te reizen. Daar ontmoette hij een studente uit Rioja, die hem meenam naar haar streek, waar de Spaanse vrouw hem voorstelde aan Miguel Angel de Gregorio, een jonge oenoloog die zich bezighield met de heropleving van Riojawijnen. De man die op het punt stond om bij een groot advocatenkantoor te gaan werken, koos voor een wijnavontuur met de hulp van zijn ouders, enkele vrienden, Gregorio’s contacten en een aantal wijnboeren die betrokken waren bij de heropleving van Spaanse wijnen, zoals Albet i Noya in Penedès, Bàrbara Forés in Terra Alta, Clos de l’Obac in Priorat en Roura in D.O. Alella.

De prijzen beginnen bij wijnen onder de 10 euro en lopen op tot prijzen waarvan men in Bordeaux zou gaan zwijmelen.

Onze (1e) keuze

El Castro de Valtuille Joven 2020 Castro Ventosa D.O. Bierzo BIO

Waarom niet met een favoriet beginnen! Een onbekende maar prachtige druivensoort, uit een verloren gewaande streek in het noordwesten van Spanje. Mencia heeft de finesse van pinot noir met de structuur van syrah. Deze wijn is gerijpt in roestvrijstalen tanks; je krijgt dadelijk de volle smaak van kersen in de mond, dan het kruidige van de syrah en gevolgd door een frisse afdronk. Een Spaanse wijn die de ogen van Doña Jimena oproept. Te drinken aan 16° met kalfsvlees of fazant.

La Buena Vida: https://www.labuenavida.be, prijs, € 8,98

Javier Sanz, Verdejo 2020 Rueda Castilla y Leon BIO

Een verdejo die doet denken aan de sauvignon. Bloemig en fruitig, levendig in de mond met een minerale afdronk. Elk glas vraagt om een tweede. Voor het plezier en ideaal bij zeevruchten.

La Buena Vida: https://www.labuenavida.be prijs, € 11,43

Viñas Elías Mora 2019 DO Toro Castilla y Leon

100% tinta de toro (tempranillo), traditionele vinificatie en 6 maanden rijping op Franse en Amerikaanse eiken vaten. De percelen waarvan de wijnen van Elías Mora van Viki Benavides gemaakt worden, dateren van vóór de druifluis. Sommige van de wijnstokken zijn meer dan 100 jaar oud, zelfs voor deze “zogenaamde” instapwijn. Een krachtige wijn met toetsen van zwarte kers en viooltjes en die typische houtige, kruidige toets. Ondanks zijn concentratie is hij “gemakkelijk” te drinken en dus is het moeilijk om het bewaarpotentieel van 6 jaar vol te houden. Beter dan de Rioja. Drink bij vlees in saus, stoofpot of hazenstoofpot.

La Buena Vida: https://www.labuenavida.be, prijs € 13,99

Nosodos+Escumos Brut Nature 2014 Clàssic Penedès Albet i Noya Biodynamieb

We eindigen met bubbels, en niet de eerste de beste. Nosodos betekent ‘zonder zwavel’. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van een gedeeltelijk ontsteelde xarello. Escumos vervangt de al te vaak overdadige cava. Het resultaat spreekt voor zich. Een romige, brioche-achtige smaak met een perfect evenwicht tussen zuurtegraad en aroma’s. Uitzonderlijk.

La Buena Vida: https://www.labuenavida.be, prijs € 21,96

La Buena Vida

Lichtstraat z/n
2400 Mol

Tel.+32 14 45 13 03
Fax. +32 14 45 49 17
E-mailinfo@labuenavida.be

Jacques Giers