Wijn via e-commerce: VinQuotidien

Wijn bestellen via het internet. Geniet van de wereld zonder uit uw zetel te komen.

Nu als Belgische website: VinQuotidien ( https://www.vinquotidien.com/) met als grote troef zijn prijsgunstige wijnen en enkele grote flessen.


Wijnen uit de Savoie, niet alleen maar voor na het skiën

Vin des Allobroges 2017 Domaine Dupasquier Savoie

Een uitgelezen kans om de “jacquère”te ontdekken, een druif die wijnen met sterke persoonlijkheid voortbrengt. Witte bloemen en vuursteen in de neus, mooie fruitige zuurgraad in de mond. Een dorstlessende, makkelijk drinkbare wijn. Om gekoeld te drinken met ‘cochonnailles’ of met vis uit het meer van Annecy (arctische zalmforel), als u die weet te vinden.

Prijs: € 9,90

Roussette de Savoie 2016 Domaine Dupasquier Savoie

Maak kennis met zijne majesteit, de “altesse”. De appellation Roussette-de-savoie omvat droge witte wijnen die gemaakt zijn van een typische witte druivensoort van de streek, de altesse, ook wel roussette genoemd. De wijn is expressief, met een strogele kleur, een neus van gedroogd fruit en een complexe afdronk. Een gastronomische wijn voor bij fijne vis, rivierkreeft of kaas uit de streek (Beaufort).

Prijs: € 10,90

Symphonie d’Automne 2019 Chignin Bergeron Domaine Trosset Savoie

Gemaakt van de delicate roussanne (te weinig aanwezig in de Côtes du Rhône). Deze wijn is zowel romig als citroenachtig, met een mooie frisheid en een vleugje honing. Een zeldzame wijn om te drinken bij wit vlees in saus en om van te genieten bij foie gras.

Prijs: € 19,90

Harmonie 2019 Mondeuse Domaine Trosset Savoie

Lange tijd werd aangenomen dat de mondeuse de voorvader van de syrah was. Mondeuse d’Arbin is de most van de rode druivensoorten uit de Savoie. Aroma’s van pioenroos, kruidig zwart fruit, volle en soepele tannines en een lange afdronk. Verdient een mooi ribstuk of gestoofd vlees, en zelfs wild.

Prijs: € 19,90

Jacques Gièrs