Colruyt: klassewijnen in promotie

Als je in de zomer niet alleen rosé wilt drinken, zijn hier enkele suggesties voor “rode” prijzen bij de klassenwijnen van Colruyt.

Château Barthès rood 2015 Bandol

Een pandol van mourvèdre (80%), grenache (15%), syrah (5%) met een perfecte rijpheid op dit moment. Een krachtige wijn met toetsen van zoethout en zwart fruit en een vleugje hout. Een wijn voor bij wild, die ook geschikt is voor een barbecue of een gerijpte ribsteak. Om relatief koel gedronken te worden.

Colruyt klassewijnen: 11,99 € in plaats van 14,49 €

Chateau Barthès Bandol wit 2018

Clairette (50 %), ugni blanc (40 %), sauvignon blanc (5%), rolle (5 %), dit zijn de smaken van het Zuiden. Witte bloemen en wit fruit, aangevuld met toesten van gekonfijte citrus, een hint van mineraliteit, een verfrissende en complexe wijn. Opgemerkt moet worden dat Château Barthès een rosé van topniveau op de markt brengt die (helaas) niet meer in de aanbieding is. Te drinken bij 8 graden met rode mulfilet.

Colruyt klassewijnen: 11,99 € in plaats van 14,49 €

Auxey-Duresses wit 2018 Domaine Prunier Bourgogne

Typisch voor de witte Bourgogne vorm deze Auxey-Duresses een vrolijke mix van fruitige en boterige toetsen met een goed beheerst hout (beter dan de Saint Romain). Perfect met zeebaars.

Colruyt klassewijnen: 20,99 € in plaats van 23,95 €

Jacques Giers