Zomerwijnen Cora

120 wijnen in promotie tot 5 juli

Van al onze grote detailhandelaren is Cora degene die gewoonlijk het meest investeert in deze zomerbeurs. Dit jaar 123 wijnen in promotie (waaronder veel rosés, zoals het seizoen vereist) en ook een flink aantal nieuwe wijnen. Zo is er een originele Beaujolais rosé (Domaine Anita) van zuivere Gamay-druiven, een onverwachte Pic-St-Loup (Languedoc) in deze kleur, de Devois des Agneaux d’Aumelas (eveneens Languedoc) ook in rosé (de witte en de rode kenden we al), een Pays d’Oc rosé in een ongewone verpakking, een magnum (Gris waarin cinsault en grenache worden gecombineerd). En opnieuw, in Côtes du Rhône rosé, het Château de Signac (Chusclan) en een versie van deze kleur gesigneerd Xavier Vignon. Een marketingknipoog, een rosé van de Cellier des Chartreux met een suggestieve naam: “Papa Poule est un peu Pompette”.

Hieronder maak je kennis met enkele ervan. Geproefd en goedgekeurd. Alle vermelde prijzen zijn de prijzen die momenteel in de uitverkoop zijn.

Château Grand Escalion 2020, Costières de Nîmes (rosé)

De wijnstokken groeien op de keien die typisch zijn voor deze appellatie. Drie druivenrassen: grenache (70%), syrah (20%) en mourvèdre (10%). Een warme cuvée, met tonen van rood en geel fruit. Een harmonieuze rosé die niet zal blozen voor een bord mooie witte vis gevuld met venkel.

Cora Corawine, in promotie € 5,19

Ditzelfde Domaine verleidde ons ook met zijn rode (syrah, grenache, mourvèdre). Rijp fruit, veel volheid voor een zonnige mond. Zelfde prijs (€ 5,19)

Château Montfollet « Le Valentin », Bordeaux rosé 2020

We kenden hem in het wit en in het rood. Hier de roséversie. Een lichtgekleurde wijn (het is geen “Clairet”) met een lichtzurige neus. Fruit, frisheid en zelfs een zeker volume. Een cuvée van merlot, cabernet-sauvignon en cabernet-franc.

Cora Corawine, in promotie € 4,65

Jardin de Roses, AOP Languedoc rosé 2020, JC Mas

In zijn gepersonaliseerde fles, (met verschillende namen van rozen) doet hij zijn naam alle eraan. Een rosé uit de Languedoc, gemaakt van grenache noir, cinsault en syrah. Een trio waar elke variëteit zijn eigen persoonlijkheid brengt. Misschien wel de beste keuze voor rosés in deze streek. Pastel zalmkleur, zeer bloemige neus (in overeenstemming met zijn naam). Frisheid en levendigheid in de afdronk. Te drinken op 8 graden als aperitief of bij rode mulfilet, zelfs al is het een “veganistische” wijn. (Nieuw)

Cora Corawine, in promotie € 8,19

Xavier 2020 Côtes du Rhône rosé BIO

Xavier Vignon had ons al vertrouwd gemaakt met een reeks rode wijnen van hoge kwaliteit. Zijn uitstapje naar de wereld van de rosés bevestigt zijn talent. Cinsault, mourvèdre, syrah, grenache geven een gastronomische rosé, bloemig maar vooral fruitig met een mooie volheid in de mond. Om te drinken met gambas à la plancha of merguez. (Nieuw)

Cora Corawine, in promotie € 7,19

Rosé L’O@dalet 2020 Pays d’Oc

60/40 grenache, cinsault présenté dans un flacon plein d’allure et illustré d’un coquillage qui appelle les vacances. Agrumes et fruits rouges pour un vin simple….comme son prix. Coquillages et crustacés comme la chanson conviennent à merveille.(Nouveauté) 60/40 grenache, cinsault gepresenteerd in een zeer stijlvolle fles en versierd met een etiket dat de vakantie uitnodigt. Citrusvruchten en rood fruit voor een eenvoudige wijn…. net zoals de prijs. De ‘Coquillages et crustacés’ passen, net als het liedje van Brigitte Bardot, perfect bij elkaar. (Nieuw)

Cora Corawine, in promotie € 4,59

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs