3x rosé in BIB voor bij zomergerechten

Op het terras, op het balkon, in de tuin, rond het zwembad, rosé is een wijn die mensen samenbrengt ronde zomerse gerechten. We stellen er drie in BIB voor: geproefd en goedgekeurd!

« Les Truffiers », Côtes du Rhône rosé 2020

Een klassieker in deze winkel, een rosé uit een kelder in Sainte-Cécile Les Vignes in de Vaucluse. Gemaakt van grenache en syrah, aroma’s van rode vruchten, fris en perfect in balans (een redelijk alcoholgehalte voor de streek, 13°). Als aperitief (aan 8°) of voor bij gegrilde kip, rode mulfilets met gekookte groenten in papillote.

Delhaize: 16,99 € (3 liter of 4,24 € per fles)

Grenache, Vin d’Espagne rosé BIO

Dit is de enige informatie die op de verpakking van deze BIB te lezen is. Licht in alcohol (12°), fris met toetsen van rode vruchten, levendig en tintelend. Gecertificeerde AB-biologische landbouw. Te drinken aan 8° bij inktvis met zomergroenten en een zomerse salade.

Cora: 11,69 € (3 liter of 2,92€ per fles)

Barrik ¡Hola ! Rosado 2020, Vino de España

Dit is geen traditionele BIB, maar een klein vat van drie liter dat op tafel gezet kan worden om een gezellige zomerse maaltijd op te fleuren. Een vrij lichte rosé (12°), bloemig en fruitig, die ook rond 8° gedronken kan worden bij tapas (gamba, tortilla, rauwe ham, olijven…). En als hij eenmaal leeg is, kan hij na het verwijderen van de zak in een koelbox veranderd worden.

Delhaize: 19,99 € (3 liter of 5 € per fles)

Patrick Fiévez