Lentewijnbeurzen, vervolg met Carrefour (Hyper en Market)

Carrefour (Hyper en Markt) van 10 tot 29 maart. Zoals altijd promoties 1+1, veel biowijnen, een selectie van grote Bordeauxwijnen (alleen Hyper) en extra 10% korting op de aankoop van minimaal 24 flessen naar keuze (behalve champagne en mousserende wijn). Maar let op: de aanbiedingen tussen Hyper en Market verschillen, sommige wijnen zijn exclusief bij Hyper verkrijgbaar.

Chakana « Floral », Malbec 2019 (Argentinië, Mendoza)

Een jonge malbec (typische druif van dit land) zoals wij hem graag zien: fruitig, zonder enige houtachtige opmaak. Zwart fruit (braam, bosbes, kers), een mooie rijpheid maar zonder overdaad. Te drinken aan ongeveer 16° met gegrilde eendenborst.

2+1 17,98 €, dat is 5,99 € per fles (Hyper en Market)

Epicentro, Nero d’Avola Riserva 2017, Cantine Ermes (Italië, Sicilië)

Een historische plek van een verschrikkelijke aardbeving, maar de wijnstok overleefde deze tragische gebeurtenis. De druif van dit eiland, nero d’avola, geeft deze rode wijn weelde, rijkdom, concentratie, evocaties van zwart fruit (kersen) en pruimen in brandewijn. Serveer aan 17° met pasta en worstjes en venkel.

2+1 19,98 €, dat is 6,66 € per fles (Hyper en Market)

Pata Negra Tempranillo Reserva 2014 Ribera del Duero

Een vleugje viooltjes, zoethout en houtachtige was in de neus en in de mond. “Het archetype van een rijpe tempranillo”. Rijk in de mond, complex, op rijpheid. Te drinken met een stoofpotje van marcassin of, waarom niet, een cassoulet. Schitterend.

Alleen bij Carrefour Hyper 9,99 €, min 2 €

Hommage du Rhône, Côtes du Rhône (rood) 2019 BIO

Van een wijngaard uit de Vaucluse, een typische rode wijn van een uitstekend oogstjaar. Geconcentreerd, harmonieus, met rijpe tannines, een charmante rode wijn die gedronken moet worden aan ongeveer 16° met lamskoteletjes.

7,99 € in promotie voor 5,99 € (Hyper en Market)

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs

Volgende is SPAR