Lentewijnbeurs Cora, van 9 maart tot 5 april

Met een beperkt aantal winkels (7 in België) kan dit merk zich meer als “wijnhandelaar” dan als “grootdistributeur” profileren. Zo kan de eigen inkoper, Alain Renier, zich veroorloven scherp in te kopen gezien de kleinere inkoophoeveelheden dan die van de traditionele supermarkten. Bijvoorbeeld door “coup de coeur”-wijnen van de Guide Hachette aan te bieden waarvan de volumes (en de verkoopprioriteiten) niet toegankelijk zijn voor Carrefour, Delhaize of Colruyt. Voor dit lentefeest vinden we nieuwe producten (biologisch, zonder toegevoegde sulfieten…) en wijnen die (onder andere) in de Guide Hachette worden vermeld.

Château Pontet Reynaud, Graves (rood) 2018

55% merlot en 45% cabernet sauvignon voor deze rode Bordeaux met toetsen van rijp fruit, harmonieus, elegant, klassiek van structuur (wat geen kritiek is…). Deze wijn is het resultaat van een uitstekend oogstjaar (rond 17° en opnieuw over 3-5 jaar) bij gebraden gevogelte. Twee sterren in de Guide Hachette 2021.

Cora Corawine: 9,59 €, in promotie 7,99 €

Les Tours de Pierreux, Brouilly 2019

De oogst (in de Beaujolais altijd met de hand) verliep in een droomjaar, vooral in deze regio. Het enige druivenras, de gamay, komt tot uiting met een ietwat ongewone rijpheid. De florale neus (vleugje violet), de fruitige mond, typische voor de druif van deze Cru. Een wijn met een zelden bereikt volume. Smaakvol, plezierig. Te drinken aan 14° met charcuterie, coq au vin, gegrilde andouillette. Coup de Coeur in de Guide Hachette 2021.

Cora Corawine; 9,39 € in promotie 7,59 €

Les Vignerons Ardéchois Côtes du Rhône Villages 2019 Saint-Andéol

Sinds 2017 zijn de wijnen van Bourg-Saint-Andéol ‘Côtes du Rhône Villages Saint-Andéol’ geworden. Deze toevoeging plaatst hen nu aan de top van de hiërarchie van deze benaming. Van deze wijngaard in de buurt van de Gorges de l’Ardèche worden 60% syrah en 40% grenache gemengd in deze cuvée met een zuidelijk accent: opulent, (zeer) gul, toetsen van zeer rijp zwart fruit, vleugje aromatische zomerkruiden. Te drinken aan ongeveer 16° met een mooi gegrilde rundsrib. Coup de Coeur in de Guide Hachette 2021.

Cora Corawine: 7,99€, in promotie 6,99 €

Réserve du Président 2019 Niellucciu Île de Beauté

De “niellucciu”, afzonderlijk gevinifieerd, geeft een wijn met een zonnige expressie, met een frisse toets van rode bes die de kracht en kruidigheid in evenwicht brengt. Deze Réserve du président van de Union des vignerons de l’Île de Beauté heeft een uitzonderlijke prijs-kwaliteitsverhouding… Ga eens voor Corsicaanse wijn! Coup de Coeur in de Guide Hachette 2021.

Cora Corawine 5,49 € en in promotie 4,39 €

Reuilly Pinot Noir 2019 Domaine Aujard

Een familiedomein van 8 hectare in de Cher, dus een Loirewijn. Niet te verwarren met de Bourgondische Rully. Rode Reuilly gemaakt van pinot noir is niet gebruikelijk en deze is vrij uitzonderlijk. In de neus kers, in de mond viooltjes en een hint van kirsch die het geheel mooi omhult. Drink hem voor je plezier of bij gebraden kip. Coup de Coeur in de Guide Hachette 2021 en Coup de Coeur ook in de Guide d’Achat des Vins!

Cora Corawine: 10,39 €, in promotie 8,69 €

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs

Wordt vervolgd met Carrefour en Spar