Delhaize, ruim 200 wijnen en bubbels met korting

Van 25 februari tot 17 maart

Nieuwe wijnen, kortingen van 25% en promoties 2+1: dat is wat je krijgt in het hol van de leeuw. Bij de nieuwigheden ook drie Belgische wijnen (wit, rosé en rood) onder de soortnaam “Leo vinum”. We hebben ze nog niet geproefd. In Bordeaux zijn er mooie wijnjaren (2016, 2018, 2019), jaren met een mooie rijpheid, dat geldt trouwens ook voor andere Franse regio’s en in het algemeen voor heel Europa. Wij berichten over de wijnen die ons in het oog sprongen. Geproefd en goedgekeurd!

ViñaSol Original 2019 Torres

Deze Viña Sol, voor het eerst gemaakt in 1962 door Torrès, is nog altijd een vrolijke, florale, frisse wijn die alleen de authentieke wijnliefhebber kan bekoren. Maar de etiketten staan vol nutteloze informatie, bijna epistelgewijs…en de enige nuttige informatie voor de wijnliefhebber ontbreekt: de druivensoort, de parellada. Om te drinken en voor het plezier bij een visplancha of paella.

Delhaize: 6,99€ en 2 +1= 4,66 €

Corto di Passo Inzolia 2019 IGT Terre Siciliane

De inzolia is een klassieke witte druif uit Sicilië, die altijd verrast met zijn finesse en frisheid. Deze wijn is fruitig, bloemig, lenteachtig en gunstig in prijs. Om gekoeld te drinken met spaghetti vongole of een visplancha, of gewoon om op je moraal op te krikken.

Delhaize: 5,99 € en 2 +1 = 3,99 €

Nuvola Bio Avignonesi 2020 rosato

Deze Toscaanse rosé, gemaakt van sangiovese, syrah en merlot, is een wijn voor alledag, die je kunt blijven drinken. Fruitig, kruidig maar met een zekere rondheid, en daardoor beter geschikt bij de maaltijd dan als aperitief. Drink met risotto met roze garnalen of wilde asperges, of bij antipasti.

Delhaize: 7,99 € en 2 +1 = 5,99 €

Naturae Merlot IGP OC 2019, Gérard Bertrand BIO

Deze is inderdaad niet nieuw. Maar deze biologische rode wijn blijft ons verleiden. Zonder toegevoegde sulfieten, voor een zeer aantrekkelijke prijs (zelfs zonder promotie). Een genereuze fruitigheid, rondheid, rijpe tannines. Te drinken aan 16° met gestoofde gerechten (carbonade, stoofpotje).

Delhaize: 6,99 € – 25% = 5,24 €

Domaine Sarrabelle « In Sarra », Gaillac rouge 2018 NEW

Een onopvallende appellation van het zuid-westen in de buurt van Albi, in de Tarn. Een originele mix van vier druivensoorten: syrah, merlot en twee andere die typisch zijn voor de streek, duras en braucol. Op een achtergrond van rijp fruit ontstaat een sterke persoonlijkheid. Een rode wijn met een mooie dichtheid. Te ontdekken. Aan 17° met eend Parmentier (Franse aardappelschotel).

Delhaize: 6,99€ – 25% = 5,24€

Nat &Sens 2019 Ventoux zonder toegevoegde sulfieten (Artisans Vignerons)

Wijngaard die wordt gecultiveerd volgens strikte milieuregels inzake respect voor de natuur en haar biodiversiteit. Nat & Sens, afkomstig van de hoogvlakten aan de voet van het massief van de Dentelles de Montmirail, is gemaakt van grenache en syrah, die elkaar in geur en smaak in evenwicht houden. De rondheid van de grenache wordt versterkt door het kruidige en de aroma’s van de syrah. Lekker rond de 14 graden met lamsspiesjes of een Franse bergkaas zoals Banon.

Delhaize: 17,97 € et 2+1 =11,98 €

Château Cap de Faugères, Castillon-Côtes de Bordeaux 2014

Ten oosten van Saint-Emilion brengt deze 46 ha grote wijngaard vooral merlot voort (85%). Geadviseerd door de beroemde oenoloog Michel Rolland, heeft deze wijn een jaar in vaten gerijpt. In de mond smaakvol en fruitig (zwart fruit, kers, pruim), met goed geïntegreerd hout is hij perfect (aan 17° en 2 jaar te bewaren). Met een kalfskotelet met champignonsaus.

Delhaize: 14,90 € – 25%= 11,18 €

Domaine Dessauge, Maranges 2018 (Bourgogne)

De appellation Maranges, in het zuiden van de Côte de Beaune, is minder bekend. Toch brengt hij (vooral) rode wijnen voort die de aandacht verdienen. In deze wijn, die uitsluitend van pinot noir wordt gemaakt, ontdek je rood en zwart fruit (zwarte bessen, kersen). Vlotte wijn, een lichte zuurgraad zorgt voor reliëf. Komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van ongeveer 16-17° (en binnen de drie jaar) met kwaliteitsgevogelte van de boerderij.

Delhaize: 16,99 € – 25% = 12,74 €

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs