Lentewijnen Colruyt, 24 februari tot 9 maart

Tijdens dit festival krijgen klanten een korting van 15% bij aankoop van drie flessen en een korting van 25% bij aankoop van zes identieke flessen uit een selectie van 50 wijnen.

Mas Pere Selecció Jordi Marti, Cava Brut

De keldermeester maakte deze cuvée van een mix van drie traditionele Catalaanse druivensoorten (xarel-lo, macabeo en parellada). Het verschil met de klassieke cuvée is dat deze langer “op droesem” rijpt alvorens te worden gedegorgeerd (15 maanden in plaats van 9). Het resultaat: meer diepte en complexiteit. Te drinken aan ongeveer 8° als aperitief en bij gambas à la plancha.

Colruyt: € 7,69, per 3 flessen (€ 6,53), per zes flessen (€ 5,76)

LEUCK Riesling 2018 Coteaux d’Ehnen Grand Premier Cru Luxembourg

Grand Premier Cru =18/20 voor de leden van de degustatiecommissie van de Marque Nationale des Vins Luxembourgeois. Ook al is deze notering overdreven, deze florale, minerale en frisse Riesling in de afdronk verdient een “grote slok”. Ja, deze “Leuck” is leuk. Te drinken aan 10 graden bij een vispaté of bij een camembert.

Colruyt: € 7,49 Colruyt: € 7,49, per 3 flessen (€ 6,37), per zes flessen (€ 5,27)

Château du Bois de la Garde, Côtes du Rhône 2018

In de buurt van Châteauneuf-du-Pape zijn de wijnstokken (65 ha) van dit Domaine beplant met grenache, syrah, mourvèdre, cinsault, carignan en de zeldzame counoise. Mooi wijnjaar, zeer fruitig en ook kruidig (aromatische kruiden). Een vlotte rode wijn met rijpe tannines voor (aan 16°) bij een runderkarbonade en gegrilde lamskoteletjes.

Colruyt: € 6,69, per 3 flessen (€ 5,68), per zes flessen (€ 5,01)

Cavalpoggio 2019 Toscana Rosso SanLuciano

Wijn van sangiovese en … ciliegiolo. Ciliegiolo (een naam die zijn oorsprong vindt in het Italiaanse “kers”) is een zwarte druivensoort van Spaanse oorsprong, maar geteeld in Toscane. De kers is aanwezig in de neus en vooral in de mond, met een vleugje zoethout. De “mooie Italiaan” bij uitstek! Om te drinken bij alle transalpine heerlijkheden: osso bucco, pasta, …

Colruyt: € 5,50, per 3 flessen (€ 4,68), per zes flessen (€ 4,13)

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs

Volgende in de reeks is Delhaize van 25 februari tot 17 maart