Rosé bubbeltjes

Van Edith Piaf over Louis Armstrong tot Grace Jones, velen voor ons bezongen al “la vie en rose”. Laten we 2020 eindigen in diezelfde stijl met bubbeltjes in rosé.

Borgo Santo ROSE Vino Spumante Brut

Deze ROSE Spumante Brut Vino is een echte hartendief. Mooie zalmkleur, fris en zacht in de aanzet. Perfecte balans tussen fruitigheid en zuurgraad. Bubbeltjes voor elke dag. Een uitzonderlijke rosé brut in zijn categorie.

Carrefour: € 10,49, in promotie € 6,99

Prosecco Rosé Brut, Ruggeri

Sinds 15 november is de beroemde Italiaanse benaming Prosecco (steeds meer verkocht in België) nu ook officieel beschikbaar in een “rosé”-versie. Deze laatste, een van de eerste (zo niet de eerste) die hier op de markt wordt gebracht, is gemaakt van een blend van glera (90%), de typische druivensoort van deze appellation, en 10% pinot noir die, na lichte maceratie een bleke rosékleur heeft (zeer trendy in niet-mousserende roséwijnen). Licht, soepel, zacht, delicaat, de perfecte aperitief bij een voorgerecht van zalmtartaar.

Colruyt: € 8,99

Champagne Laurent Lequart ExtraBrut Rosé Blanche d’Andésine

Deze rosé maakt het gamma van Lequart compleet. Met 80% meunier (waarvan 10% rode wijn), 20% chardonnay en een dosering van 2 gr heeft deze champagne extra brut een dosering die u zelden vindt in rosé. Een stevige assemblage met veel rode fruitigheid en frisheid. Een rosé als aperitief met sushi.

Cora Corawine: € 29,99, in promotie € 25,99

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs