9 feestwijnen bij Spar

Van 3 december tot 10 januari biedt Spar een promotie op 9 feestelijke wijnen (en ook andere). Geen echte ontdekkingen, maar wel vaste waarden, die de keuze makkelijker maken. “Misleidende promotie geeft je immers al een kater alvorens te hebben gedronken”, zegt een spreekwoord van december.

Wij selecteerden 1 champagne, 1cava, 3 witte en 4 rode wijnen.

Champagne Charles Dauteuil Brut 1er cru

Deze champagne 1er cru wordt gemaakt door de Groupement de propriétaires récoltants en bestaat in gelijke mate uit pinot noir en chardonnay. Een klassieke champagne voor iedereen die de fruitigheid van de pinot en de boter van de chardonnay combineert. Aan te bevelen bij 8 graden, als aperitief met zakouski en met schelpdieren.

Spar 1+1 gratis € 34,90

Chasnoy Pouilly Fumé Loire 2019

Pouilly-Fumé is een sauvignon en geen chardonnay. Dit is een feestelijke wijn. Expressie van passievruchtaroma’s maar vooral het terroir met toetsen van vuursteen, kalk en een levendige zuurtegraad. Een complexe wijn die kreeft, vis in saus en zelfs een crottin de Chavignol zal uitvergroten. Super.

Spar € 12,99 in promotie

Torre de Golban Crianza Ribera del Duero Spanje

Torre de Golban van Dominio di Atauta is een van de meest gewaardeerde wijnen van de regio. 100% tempranillo, op 900m hoogte, wijnstokken van 60 tot 80 jaar oud maken van deze wijn een concentratie van rood en zwart fruit met een volle, frisse afdronk. Een wijn die vraagt om sauzen en wild. Te drinken aan 16 graden.

Spar € 9,65 in promotie

Jacques Gièrs