Klassewijnen met korting bij Colruyt

Elke maand worden er op de website Klassewijnen van Colruyt wijnen in beperkte hoeveelheid aangeboden. Een selectie.

Mathilde Chapoutier sélection, Duché d’Uzès 2019 (wit)

De dochter van Michel Chapoutier, hoofd van het beroemde gelijknamige domein uit de Rhône, startte enkele jaren geleden met wijnen in Frankrijk maar ook in Spanje, Portugal en Italië. Deze voormalige kampioen karabijnschieten, biedt deze witte wijn uit de streek van Uzès in de Gard aan. Viognier, grenache blanc, roussanne en marsanne brengen in deze wijn evocaties van zomervruchten (perzik, abrikoos) naar boven, die zo typisch zijn voor de viognier. Een vettige frisse wijn, te drinken aan ongeveer 8-10° met blanquette van kalfsvlees of een aspergerisotto

Colruyt: Klassewijnen, € 8,59

Seigneurs d’Aiguilhe 2016 Comte von Neipperg Castillon

De Seigneur d’Aiguilhe is de tweede wijn van Château d’Aiguilhe, gelegen op de hoge kleiachtige kalkstenen en slibrijke hellingen van de rechteroever van de Dordogne. Eigendom van de Comte Von Neipperg sinds 1998 (bekend van Canon La Gaffelière en La Mondotte.) De wijn bestaat voor 85% uit merlot en 15% cabernet franc. Deels doorgebracht in hout heeft deze wijn een expressie van kracht en elegantie met aroma’s van zwart fruit en chocolade en een kruidige afdronk. Te drinken aan 16/18° met wild of ook lamsbout. 1 uur van tevoren decanteren.

Colruyt: Klassewijnen, € 13,80, in promotie € 12,50

Dao Carvalhais 2018 Mélange à 3 DOC Dao Portugal

Een moderne Dao, net zoals zijn naam! Van touriga nacional (rode vruchten), tina toriz (toetsen van balsamico en menthol) en de bijzondere alfrocheiro. Rijping 40% gedurende 6 maanden in gebruikte 225 liter Franse eikenhouten vaten, de rest in roestvrijstalen tanks. Mooie volle structuur en fijne zuurgraad. Drink met gegrild vlees of geitenkaas en voor het plezier.

Colruyt: Klassewijnen, € 8,99

Poggio A Leone, Morellino di Scansano Riserva 2013, Val delle Rose, Tenuta della famiglia Cecchi (Toscane)

In het zuiden van Toscane, dicht bij de zee, zijn de wijngaarden van deze appellation (DOCG of “denominazione di origine controlatta e garantita”), een nieuw Eldorado voor Italiaanse wijnen geworden. in deze rode “riserva” (12 maanden gerijpt in vaten) vind je de typische Toscaanse druivensoort (90% sangiovese) terug, met toetsen van cederhout en kersen (morelle) in eau de vie. Idealiter twee uur vooraf decanteren, serveren bij een temperatuur van 17° met klein gevogelte (kwartel) of wild (fazant).

Colruyt: Klassewijnen, € 17,95, in promotie € 14,99

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs

Volgende keer wijnen van Okay en Spar