Wijnfestivals: we eindigen met Okay en Spar

Twee winkels van het Colruyt-universum

OKay, van 7 oktober tot 3 november

Deze distributeur biedt maar liefst 175 stille wijnen, 15 BIB’s en 46 mousserende wijnen aan, waaronder een selectie van enkele grote klassiekers van Colruyt, maar ook 38 exclusieve wijnen. Voor dit wijnfestival is het grootste deel van het aanbod gericht op deze exclusiviteiten. PICK & MIX: 3 + 1 gratis
Kortingen? -25% vanaf 4 flessen (naar wens te combineren) op een selectie van 22 wijnen.

Terroirs du Vent par Jean-Luc Colombo, « LaViolette », Viognier IGP Pays d’Oc 2019

Bekend om de kwaliteit van zijn wijnen uit de zuidelijke Rhônevallei en vooral zijn Cornas. Maar Jean-Luc Colombo heeft ook wijnen uit de Languedoc, op de “terroirs du vent”, tussen Mistral en Tramontane. In deze viognier ontdekken we de aromatische kant, de karakteristieke fruitigheid (perzik, abrikoos) van deze druivensoort. Fris en knapperig. Te drinken aan ongeveer 8-10° met een gratin van grijze garnalen of een gekruide kip.

OKay, prijs zonder promotie € 7,95

Pinot Pinot 2019, Arthur Metz (Elzas)

Het huwelijk van pinot blanc en pinot gris geeft ons deze levendige, fruitige witte wijn met licht rokerige toetsen. Goed gekoeld (8°) drinken bij het nationale gerecht van de Elzas: een zeer goed gegarneerde zuurkool.

OKay, prijs zonder promotie € 6,49

Domaine du Grand Pouget, Bergerac 2018

Deze rode wijn uit het zuidwesten wordt gemaakt van merlot (65%), cabernet sauvignon (27%) en cabernet franc (8%). Zwarte vruchten (bosbes, zwarte bes) en een kruidige toets (peper) in de afdronk. Te serveren aan ongeveer 16-17° met bijvoorbeeld biefstuk met een room- en groene pepersaus.

OKay, prijs zonder promotie € 4,99

————————

Spar, van 8 oktober tot 4 november

Meerdere kortingen, van 3+3 voor een Spaanse Gran Reserva ‘old style’, tot 4 +2, 2 +1 en kortingen van 20 en 30% in deze kleine wijnactie met een twintigtal producten. Geen nieuwigheden.

La Bête à Bon Dieu 2018 Plan de Dieu BIO

Een mooie fruitige Côtes du Rhône, alcoholrijk in de mond maar een vrolijke afdronk. Licht gekoeld drinken met pasta of koude vleeswaren.

Spar, € 9,55, in promotie 30% of € 6,68

Espiga Reserva 2018 Lisboa Portugal

Een klassieke Portugese wijn van de Colruyt-groep. Touriga nacional, tinta toriz, astelao en zelfs syrah vormen deze wijn met toetsen van zwart fruit en kruiden, waarin het hout goed is opgenomen. Past perfect bij gestoofd vlees.

Spar 4+2 gratis, € 17,16 of € 4,29 per fles met een mix in rood en wit (bv. 4 rood en 2 wit)

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs