Wijnfestival Cora: 28 september – 26 oktober

Niet tevreden, geld terug

De 6.000 liefhebbers die elk jaar in aanwezigheid van de producenten hier wijn gaan proeven, zullen dit jaar teleurgesteld zijn: geen wijndegustaties vanwege Covid 19.
Toch is de grootste wijnbeurs van het land (600 wijnen in promotie in een folder van 64 pagina’s!) opnieuw erg aantrekkelijk. 
67 nieuwe wijnen (Bourgognes van Dominique Laurent, bio Saumur van Domaine de la Paleine, Château Kefraya uit Libanon, oranje wijn uit het zuidwesten, Saint-Joseph uit Romain Duvernay…), 48 “bio”-wijnen, 60 grands crus uit Bordeaux 2018 ( ‘en primeur’), 11 magnums (grote Bordeauxwijnen van 2015 en 2016).
En een actie “niet tevreden, geld terug”: als u een doos 6 identieke flessen (onder de € 20) koopt en de wijn bevalt u niet, dan wordt deze doos (binnen 30 dagen) volledig terugbetaald via de klantenkaart van het merk. 

En op de website (www.corawine.be) worden proeverijen met producenten en klanten voorgesteld. Een presentatie op maat.

Hieronder enkele van de nieuwe wijnen die we als eerste hebben geproefd, en goedgekeurd.

Montagny 1er cru vieilles vignes 2018, Domaine Feuillat-Juillot

Een 100% chardonnay uit de Côte Chalonnaise. Floraal in de neus (witte bloemen), houtachtige toets, mooie spanning. Een wijn met inhoud.

Cora Corawine: € 17,29, in promotie € 14,39

La Voûte 2018 Touraine Chenonceaux Domaine Joël Delaunais

100% sauvignon, terroir van silexklei. Toetsen van wit fruit, rond in de mond, fris in de afdronk. Een wijn voor iedereen, als aperitief tot bij kabeljauw. Onberispelijk.

Cora Corawine: € 10,69, in promotie € 8,99

Arcane L’Etoile Xavier Vignon Beaumes de Venise

Xavier Vignon, een reeks “referentie”-wijnen van de Cora-wijnbeurzen. Overwegend grenache (+syrah en mourvèdre). Expressie van kruiden en geuren van de Provence, die samenkomen in de soepele kracht van de grenache. Een wijn die mans (sorry, vrouwen) genoeg is voor het wild dat eraan staat te komen.

Cora Corawine: € 18,49, in promotie € 15,49

Tarima 2018, BodegaVolver (Alicante – Spanje) BIO

Een bio monastrell (oude wijnstokken). Fruitig (kers, pruim), rond en rijpe tannines. Als  afwisseling voor de Rioja-wijnen.

Cora Corawine: € 7,89 en € 6,59

Een ontdekking: ORANJE wijn

Hauret Vin Orange 2019 Vin de France

De velletjes van de witte druivensoort “gros manseng” worden gemacereerd als ware het om rode wijn te maken. Resultaat: een meer oranje kleur, gedroogde vruchten- en amandelaroma’s, een licht tanninerijke en ronde mond en een afdronk van droge wijn. Je houdt ervan of niet, maar voor deze prijs zeker het proberen waard. Serveer gekoeld aan 8° met gevogelte met ganzenvet en champignon of een Brabantse fazant. 

Cora Corawine: € 5,89

Jacques Gièrs en Patrick Fiévez