Delhaize van 14 september tot 14 oktober

Promoties van 2+1 en zelfs 1+1 (twee keer per week), kortingen van 25% en ook extra aanbiedingen op de catalogus van wijnen die uitsluitend online worden verkocht op http://www.delhaize.be (proficiat met de mooie wijnwebsite). Er zijn ook nieuwe wijnen uit Tasmanië en Marokko – die we helaas niet hebben geproefd. In totaal zijn er tijdens dit festival 200 (stille en mousserende) wijnen te koop. Na veel aarzeling zullen er in de winkel toch proeverijen plaatsvinden: plastic bekertjes en fysieke afstand verplicht. Maar niets belet u om uw eigen glas mee te nemen… Ontdek in de folder ook de combinatie van gerechten en wijn met toch vage omschrijvingen als “Aziatisch gerecht”, “vis” (welke vis?), “tapas” (garnalen, ham, kaas, tortilla..?), “sappig rundvlees” (?), Provençaalse mosselen met een rosé de Loire: waarom niet met de Côtes de Provence Château Gairoird.

Onze selectie van nieuwigheden en “hartendieven”

Les Clayes 2019 Graves Bordeaux

BIB 2,25 L

Semillon en sauvignon vormen hier een gelukkig en exotisch huwelijk. Passievrucht, perzik maar ook veel finesse en rondheid. Uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding. Te drinken aan 10° met vis in saus, zalm belle-vue. Bestaat in fles maar ook in BIB van 2,25 L.

Delhaize: 75cl € 5,59 -25% = € 4,19; BIB 2,25 L € 14,99-25% =€ 11,24

Hofman Riesling Trocken 2019 Rheinhessen Duitsland

Trocken betekent in het Duits droog en dat blijkt zeker uit deze Riesling. Met toch een zekere fruitige uitbundigheid en mineraliteit van het leistenen terroir. Eindelijk een echte Riesling voor bij forel amandel of vleeswaren.

Delhaize: € 7,99 -25 % = € 5,99

Plaza Mayor Tempranillo Bio 2019 Castilla La Mancha Spanje

Moderne expressie van tempranillo met toetsen van rood en zwart fruit, fijne tannines en frisheid. Kan Rioja de loef afsteken. Drink gekoeld aan 12/14 °C met rood of wit vlees (Iberico varkensvlees), maar ook met pasta en Iberische worstjes.

Delhaize: € 4,99 (2+1) of € 3,33 per fles

Finca Manzanos Graciano, Rioja 2018

Wie Rioja zegt, zegt tempranillo. Maar er bestaan in deze appellatie nog andere toegelaten druivensoorten die meestal “aanvullend” zijn. Deze originele cuvée is gemaakt met alleen graciano. Zes maanden in vaten (Frans hout) en expressie van een vleugje vanille en zwart fruit. Origineel, het ontdekken waard (rond 16°) met gebraden gevogelte en rode pepers. Zeer interessante prijs.

Delhaize: in promotie 2+1 € 11,98 of € 3,99 per fles

Circum, Lacrima di Morro d’Alba Superiore DOC 2018

We bevinden ons in de regio Marche, aan de Adriatische kant van Italië. Dit is een oude en zeldzame druivensoort die bijna is verdwenen. Deze Lacrima di morro d’alba brengt ons evocaties van bosvruchten, bosbes en braambes. Zachte afdronk. Geniet (aan ongeveer 17°) met saltimbocca van kalfsvlees met salie.

Delhaize: € 14,99, in promotie € 11,24

Jacques Gièrs en Patrick Fiévez