Colruyt klassewijnen: een website om te ontdekken

Nieuwe wijnen in de rekken van Colruyt mogen dan eerder zeldzaam zijn, de ontdekkingen op haar website ‘Colruyt klassewijnen‘ zijn des te groter. En vaak tegen betaalbare prijzen, dat is mooi meegenomen.

Twee Belgische wijnen van Château Bon Baron

Château Bon Baron Muscat 2018 A.O.P. Côtes de Sambre et Meuse

We prezen deze Bon Baron Muscat 2018 – een van de beste droge muscats ter wereld – al in januari 2020 op onze website aan. Je voelt de druif als het ware knisperen in de mond. Levendige en vrolijke wijn. Te drinken aan 8 graden met asperges (in het seizoen) of gewoon voor het plezier. Een echte hartendief voor zijn uitzonderlijke prijs. Normaal gesproken kost deze fles in de wijnhandel tussen € 20 en € 25 . Binnen enkele dagen proeven we ook Château Bon Baron “Blanc de Noir” 2018.

Colruyt klassewijnen: € 15,79 tot 13/8 zolang de voorraad strekt (en geloof ons, die is niet oneindig)

Plaisir de St Jean, Saumur Champigny 2018 Domaine St Jean

De eigenaar heet Jean-Claude Anger en zijn wijn is een Saumur Champigny met de gepaste naam Plaisir de St-Jean. Dit is inderdaad een plezierige cabernet franc; rond, rijk en fruitig met versmolten, fluweelachtige tannines. Vanwege het alcoholgehalte iets koeler drinken, aan 12/14°. Past goed bij gegrild vlees, zalm of verse geitenkaas.

Colruyt klassewijnen: in promotie € 7,49 tot 13/8

Hautes Côtes de Beaune La Perrière 2018 Domaine Denis Carré

Een domein van 13 ha, verspreid over 8 appellations van de Côte de Beaune, waarvan de helft Pommard. Deze Hautes Côtes de Beaune haalt zijn rijpheid uit de wijnoogst 2018. Ervaar de zachtheid van de pinot met aroma’s van morellen en een vleugje hout. Een lekkere pinot noir voor een mooie prijs. Ik serveer hem het liefst fris bij barbecuevlees, een ‘jambon persillé’ of ook “petits-gris de Namur” (zonder look).

Colruyt klassewijnen: in promotie € 14,49 tot 13/8

Barbera d’Asti DOCG Palas 2017 Michele Chiarlo

Palas is een uitgestrekt domein van 110 ha in het hart van de Piemonte met een veelheid aan appellations. Het dekt onder meer Barolo, Barbaresco, Barbera d’Asti, Gavi en Moscato. Deze barbera gist en rijpt in inox-cuves en geeft een mooie uitdrukking aan de kalkbodem waarop ze groeit, met fruitige aroma’s, een vleugje mineraliteit en zoethout, dat alles gecombineerd met veel frisheid. Te genieten met een tomatenpasta of rood vlees.

Colruyt klassewijnen: in promotie € 6,99 tot 13/8

Jacques Gièrs