Bag in Box (BIB), partybox, … (1)

Drie rode drie-liter BIB’s uit drie verschillende landen: dé manier om veilig te reizen.

Rode wijn uit Portugal van Delhaize, BIB 3L

Rode Wijn uit Portugal“, hoe vaag kan je zijn. Hoe kan je op zo’n wijn vertrouwen, bovendien staat er geen jaargang op! En toch is deze eenvoudige “Rode wijn”, gemaakt van de Portugese druivensoorten tinta carralha, tinta pinheira en touriga (snel gelezen, even snel vergeten), aangenaam en licht, helemaal geen zware beladen wijn. Met 13% alcohol is ze goed drinkbaar. De structuur is soepel, vol rood fruit en met een kruidige toets. Te drinken aan 14/15 graden bij gerechten uit onze Belgische keuken, rood of wit vlees of gehaktbrood met ratatouille. Een mooie verrassing. Een hartendief voor deze prijs.

Delhaize: € 10,19

Las Puertas Merlot 2018 Chili van Delhaize, BIB 3L

Deze Las Puertas, gemaakt van merlot, uit de “Valle Central” in Chili is krachtig, kruidig en fruitig met een redelijk alcoholgehalte. Zwart fruit en toetsen van zwarte peper versterken de rondheid van de merlot. Te drinken aan 16 graden met vlees in saus of harde kaas.

Delhaize: € 15,99

Rosso Puglia 2019 IGT Italië, BIB 3L

Even naar Puglia? Waarom niet? Deze Rosso Puglia van negroamaro en primitivo zal ongetwijfeld de liefhebbers van geconfitureerd rood en zwart fruit, van ronde tannines en van zachtheid bekoren. De afdronk lijkt bijna zoet. Te drinken aan 14/15 graden met kruidige gerechten en blauwe kazen.

Colruyt: € 12,99

Jacques Gièrs