Degustatie van 2 klassewijnen van Colruyt

Deze winkel biedt ook wijnen exclusief aan op een speciale website (klassewijnen). En het gaat niet alleen om dure “grote wijnen” zoals men zou kunnen verwachten, maar ook om betaalbare wijnen die de aankopers selecteerden op basis van de, soms, lage beschikbaarheid. Dan spreken we over een redelijke “cavistische” benadering.

Hieronder vind je twee wijnen die tot zondag 12 juli in promotie zijn. Zeker niet twijfelen!

Nero d’Avola 2016, Sallier de la Tour, Tasca d’Almerita, Sicilia DOC

Een wijn van de typische druivensoort van Sicilië. Het gaat om een gerenommeerd landgoed dat ook rode en witte wijnen maakt onder de naam “Regaleali”. We bevinden ons hier in het diepe Sicilië: je moet het verdienen om er te geraken…en ik weet waarover ik spreek! Na bijna vier jaar is deze rode wijn op zijn hoogtepunt. Met toetsen van rijp zwart fruit (bosbes, pruim) en in de afdronk enkele evocaties uit de omgeving: aromatische kruiden met meridionale aroma’s. Perfecte wijn, drinken aan ongeveer 17 °C met pasta “al ragù”.

Klassewijnen Colruyt: € 8,99, in promotie tot 12 juli voor € 7,65

« L’Instant Promesse », Domaine de Grangeneuve, Grignan-les-Adhémar 2016 (Rhône)

Voorheen “Coteaux du Tricastin”. Deze appellation is de meest noordelijke van de zuidelijke Rhône. Ze ligt ten zuiden van Montélimar in de buurt van Grignan, zo geliefd door de Markiezin van Sévigné. Deze wijngaard zou veel eigenaren van Châteauneuf-du-Pape jaloers maken door de rijkdom aan keien. Deze cuvée is gemaakt van syrah en grenache, met twaalf maanden rijping in vaten. Mooie balans tussen toetsen van hout (niet te veel), fruit en kruiden (garrigue). Met een aangegeven alcoholgehalte van 13,5° blijven we in balans, niet zoals de rode wijnen uit de zuidelijke Rhône, die tot 15° kunnen halen. Tijd voor de barbecue en een lekker ribstukje… Te genieten aan 16 °C.

Klassewijnen Colruyt: € 10,75, in promotie tot 12 juli voor € 9,15

Alle wijnen die worden aangeboden op www.klassewijnen.colruyt.be zijn beschikbaar in dozen (van zes of twaalf flessen), maar ook afzonderlijk. In dat geval wordt een herverpakkingskost van € 1,25 per artikelnummer in rekening gebracht. Levering 4 werkdagen na reservatie in de Colruyt van uw keuze (reservatie via internet, telefoon 02/345 23 45 en in de winkel).

Patrick Fiévez