Zomerwijnen bij Carrefour (Hyper en Market)

tot 13 juli 2020

Zoals altijd bij Carrefour moeten je een beetje opletten: sommige wijnen zijn enkel in promotie (of verkrijgbaar) in de Market, andere (de meeste) in de Hyper. De laatste folder bevat beide promoties…

In deze zomerpromotie vinden we enkele van de grote klassiekers van dit warenhuis en bijna geen nieuwigheden. Voor de Languedoc is er de Prieuré St Hippolyte in alle drie de kleuren, afkomstig van een vrij koel terroir (aan de zuidelijke voet van de Cevennen). Een goed koopje in 4+2 voor € 27,96 (of € 4,66 per fles).

Domaine des Rocs 2017, Pic Saint Loup BIO

Eveneens uit deze streek, maar alleen verkrijgbaar in de hypermarkten is deze Pic-St-Loup van een hooggelegen terroir. Het Domaine des Rocs 2017, een wijn uit biolandbouw. Deze appellation (40% van de productie is biologisch!) is de meest noordelijke van de Languedoc. Deze vintage verkiest syrah boven grenache. Toetsen van zwart fruit, een vleugje zoethout: een expressieve wijn die goed past bij een stoofpotje van rundvlees (drinken aan ongeveer 16°).

Carrefour Hyper: € 12,99, in promotie € 8,99

Costero Syrah Reserva 2017, valle de Leyda
Chili

In de Hyper vinden we ook deze 100% syrah uit de Leyda-vallei in Chili. Een terroir dicht bij de oceaan met een gematigd kustklimaat, dat profiteert van de zeebries. Deze elementen zorgen voor een langzame rijping van de druiven. Deze Costero Syrah Reserva 2017 heeft evocaties van zwarte vruchten en kruiden (peper). Te drinken (aan ongeveer 16-17°) met gegrilde prime rib.

Carrefour Hyper: € 8,99, in promotie € 6,99

Cameleon chardonnay-torrontes 2019 BIO Argentinië

Uit Argentinië krijgen we een witte biowijn van chardonnay en torrontes. Daar waar de eerste druif wereldwijd bekend (en aangeplant) is, heeft de tweede zijn geluk gevonden op hoge hellingen, vooral in de Mendoza-valleien. Cameleon chardonnay-torrontes bio 2019 wordt geproduceerd door Domaine Bousquet, opgericht door een Fransman uit de streek van Carcassonne. Fris, bloemig, met subtiele toetsen van muskaatnoot is deze wijn (aan 8°) een mooie aperitief of ook te genieten bij zomersalades.

Carrefour Hyper en Market: € 6,99, in promotie € 5,99

Patrick Fiévez