Bal der rosés: Carrefour

De laatste dans op ons bal der rosés is voor Carrefour weggelegd. Naast klassiekers als Listel, Grand Verdus (Bordeaux rosé), Mateus en nog andere Cellier des Dauphins, kozen we hier voor twee Spaanse wijnen, een bio als hartendief en een Rioja. In afwachting van onze BIB (Bag-in-box)-degustatie.

Naterra 2019 BIO Spanje

Het gebrek aan informatie over deze wijn maakt niet zo uit, zolang we er maar een beetje tipsy van worden. Deze Naterra 2019 Bio uit Spanje is echt wel een gouden koopje en een ‘Coup de coeur’ voor zijn prijs. Het is een frisse, bloemige en delicaat fruitige wijn met een kruidige toets. Te drinken aan 8/10 graden als aperitief of bij zomerse gerechten. Wie durft nog te zeggen dat ‘Bio’-wijn duur is?

Carrefour: € 4,99, in BIB van 3 L: € 12,99

Ramon Bilbao Garnacha 2019 Rioja

Deze Ramón Bilbao Rosado is gemaakt van oude grenache-wijnstokken. De oogst gebeurt ‘s nachts om te profiteren van de lage temperaturen, die oxidatie voorkomen. Zalmkleurig, in de neus ontdekken we framboos en kers, in de mond vol en elegant met een zekere rondheid. Heel wat eigenschappen om te kunnen verleiden. Te drinken aan 8 graden als aperitief, met zalmcarpaccio of paella.

Carrefour: € 5,99

Wordt vervolgd…bib, bib, bib.

Jacques Gièrs